Nak Jantung Kuat? Makan Vitamin Ini
| | | |

Nak Jantung Kuat? Makan Vitamin Ini

Kebelakangan ini, kita dapat berita ramai yang mati mengejut dek kerana serangan jantung. Bukan menimpa golongan warga emas sahaja, namun mereka yang dalam lingkungan lewat 30an pun dah ramai yang ada masalah jantung. Kalau ikutkan itu usia yang masih muda untuk ditimpa serangan jantung. Jadi macam mana nak jantung kuat? Dalam entri ini saya kongsi…

Gout : 10 Makanan Penyebab Serangan Gout
| | | | |

Gout : 10 Makanan Penyebab Serangan Gout

Diet memainkan peranan utama dalam pencegahan dan rawatan Gout. Ada makanan yang boleh makan dan ada makanan yang perlu elak. Kali ni kak yana nak share 14 jenis makanan yang boleh menyebabkan serangan gout. Jadi pesakit gout, kurangkan atau elakkan dari mengambil 14 jenis makanan ini. Baca juga >> GOUT: Cara Rendahkan Asid Urik Dalam…

GOUT : Cara Rendahkan Asid Urik Dalam Badan
| | |

GOUT : Cara Rendahkan Asid Urik Dalam Badan

Bila sebut pasal GOUT, penyebab utamanya adalah asid urik tinggi dalam badan. Biasanya lelaki lebih tinggi risiko terkena gout berbanding dengan wanita. Bila GOUT menyerang, rasa sakit menyucuk-nyucuk di bahagian ibu jari kaki dan sendi-sendi sekitar mula membengkak. Bila pijak kaki, bagaikan berjalan di atas duri. Asid urik terhasil melalui 2 cara Dihasilkan oleh badan…

Kesuburan Lelaki : Adakah Lelaki Ada Waktu Subur?
| |

Kesuburan Lelaki : Adakah Lelaki Ada Waktu Subur?

Waktu subur lelaki? Ada ke? Biasanya kita tahu wanita je yang ada waktu subur ni. Jadi lelaki ada juga ke? Kalau ada, bilakah waktu subur lelaki? Dan adakah waktu subur ni boleh menentukan kejayaan dalam merancang kehamilan? WAKTU SUBUR LELAKI Adakah lelaki ada waktu subur setiap bulan? Jawapannya adalah tidak. Dr Ralph Esposito, Pakar Perubatan…

Ujian Kesuburan Lelaki:  Bagaimana Ujian Kesuburan Dibuat
|

Ujian Kesuburan Lelaki: Bagaimana Ujian Kesuburan Dibuat

Bila dah lama kahwin dan berusaha untuk dapatkan zuriat tapi berlum berhasil, itulah waktu terbaik untuk kedua suami isteri buat pemeriksaan lanjut dengan doktor. Baik isteri mahupun suami keduanya perlu jalani ujian. Biasanya bagi wanita tidak mempunyai masalah untuk buat ujian kesuburan tapi agak berat untuk lelaki lakukannya. Tapi demi zuriat penyambung legasi, mau atau…

Cara Banyakkan Bilangan Sperma Suami Paling Berkesan
|

Cara Banyakkan Bilangan Sperma Suami Paling Berkesan

Bilangan sperma yang banyak adalah salah satu tanda kesuburan lelaki. Walaubagaimanapun, yang banyak juga tidak semestinya boleh berjaya menghamilkan isteri. Sebab ada kes sperma banyak tapi tidak berkualiti, banyak yang cacat dan lemah. Pun boleh jadi tanda ketidaksuburan lelaki. Memang ada banyak situasi. Complicated juga ya. Entry kali ni kak yana¬† nak kongsikan pasal tips…

Zink Plus : Vitamin Untuk Lelaki Sejati
|

Zink Plus : Vitamin Untuk Lelaki Sejati

Zink dengan lelaki tak dapat dipisahkan. Kenapa penting sangat zink untuk lelaki? Kak yana cuba tanya soalan ni dengan husband sebab dia sangat tegar makan vitamin Zink. Dulu, Shaklee ada keluarkan vitamin zink, tapi stop sekejap untuk reformulasi dan improved formula. Masa takde stok tu, dia sanggup beli brand lain, padahal yang lain memang tegar…