Tips Bertenaga Walaupun Dah Berusia
| |

Tips Bertenaga Walaupun Dah Berusia

Dah makin tua ni, badan pun dah tak berapa kuat. Tak macam muda-muda dulu badan bertenaga. Selalu kita dengar macam ni kan? Kenapa agaknya berlaku keadaan macam ni? Boleh ke kembalikan tenaga badan walaupun dah berusia? Dalam entri kali ni saya nak kongsi dengan pembaca terutama yang selalu rasa letih dan lesu, bagaimana nak atasi…

Makanan Berpantang Cepat Baik Luka Dalaman dan Luaran
| | | | | | | | | |

Makanan Berpantang Cepat Baik Luka Dalaman dan Luaran

Lepas bersalin, ibu-ibu akan lalui proses berpantang untuk kembalikan semula tenaga dan bantu tubuh untuk pulih luka dalaman dan luaran, terutama ibu-ibu yang bersalin czer. Jadi ada makanan tertentu yang mesti diamalkan oleh ibu berpantang jika mahukan proses recovery berlaku dengan lebih cepat. Jadi makanan berpantang harus diambil berat oleh penjaga ibu semasa pantang. Selain…

Cara Nak IF Lebih Berkesan Dengan Life Shake Eldeberry
| | | | | |

Cara Nak IF Lebih Berkesan Dengan Life Shake Eldeberry

IF atau nama panjang Intermittent Fasting sangat popular di kalangan mereka yang nak kurus. Bagaimana nak IF lebih berkesan? Ianya tidak sesusah seperti yang mungkin anda jangka. IF adalah proses susun makan ikut waktu¬† di mana penggiliran berlaku antara waktu makan dan waktu puasa. Ia lebih memfokuskan kepada waktu iaitu bila kita nak makan. Bagaimana…

Cara Nak Kecilkan Bentuk Badan Dengan Betul
| | | | |

Cara Nak Kecilkan Bentuk Badan Dengan Betul

Nak kecilkan bentuk badan? Nak ubah size XL ke size M? Boleh atau mustahil? Boleh kalau tahu caranya dan disiplin.¬†Kunci kejayaan dalam pengurusan berat badan adalah jumlah kalori yang diambil dan dibakar. Untuk menurunkan berat badan dengan cara yang betul, anda perlu mengelakkan kehilangan otot. Kenapa? Kalau kehilangan otot dan bukan kehilangan lemak, ia bukan…

3 Tips Kawal Makan dan Kenyang Lama Musim PKP
| | | |

3 Tips Kawal Makan dan Kenyang Lama Musim PKP

Tempoh PKP ni banyak juga luahan ibu-ibu kat rumah yang dah mula risau dengan badan sendiri. Dah mula rasa berat, rasa lebih berisi. Nak naik penimbang pun takut. Mana taknya, masak untuk anak-anak pagi petang siang malam, dengan diri sendiri pun turut makan. Nak tunggu habis tempoh PKP, takkan nak bertambah kilogram. Ke laut lagi…

Period Tak Lancar? Cara Berkesan Untuk Atasi
| | | | | | | |

Period Tak Lancar? Cara Berkesan Untuk Atasi

Orang perempuan kalau period tak teratur, tak lancar tak kira lah datang sikit-sikit ke, datang banyak ke, datang selang sebulan ka pendek kata tak stabil memang buat rasa cuak kan? Rasa macam ada tak kena je. Mula risau, mula takut. Sekarang ni pulak macam-macam penyakit wanita timbul. Cyst dan fibroid macam dah jadi normal pula….

Badan Cepat Letih – Cikgu Ni Kongsi Cara Atasi
| |

Badan Cepat Letih – Cikgu Ni Kongsi Cara Atasi

Badan cepat letih , bukan sikit orang yang alami ni.Lagi-lagi kalau ibu, siang malam kerja tak kira masa. Kalau siang kerja di pejabat, balik nak urus rumah pula. Suri rumah pun sama penat, kerja rumah tak pernah habis. Kadang-kadang timbul rasa tak nak buat apa-apa tapi nak tidur je. Kalau anda ada masalah macam ni,…

Cara Jadi Lebih Bertenaga Untuk Tahun Baru 2018
|

Cara Jadi Lebih Bertenaga Untuk Tahun Baru 2018

Selamat Tahun Baru 2018. Babai 2017 yang melangkah pergi dengan seribu kenangan dan pengajaran. Azam dengan tahun baru ibarat berpisah tiada. Bila melangkah ke tahun baru, maka macam-macam azam keluar. Target dan matlamat tu penting, tapi yang lebih penting adalah tindakan nak capai target. Sempena tahun baru ni, Shaklee keluarkan product baru. Ok, yang ini…

Cara Elak Berat Badan Naik Lepas Berhenti Rokok
|

Cara Elak Berat Badan Naik Lepas Berhenti Rokok

Orang kata, lepas berhenti rokok ada yang alami masalah berat badan naik. Kesan nikotin boleh meningkatkan metabolisme badan. Jadi bila dah berhenti rokok tu, ada masalah berat badan naik pula sebab ada tambahan kalori dalam badan. Dikatakan perokok tegar boleh bakar kalori sehingga 200 kalori sehari dengan merokok. WOW. Tapi tak semua akan alami masalah…

Kelebihan Bila Makan Vivix Ketika Sihat
| | | | | | | | |

Kelebihan Bila Makan Vivix Ketika Sihat

Ramai yang cari Vivix bila sakit. Tujuan utama nak merawat. Ini yang doktor-doktor marah, akhirnya Vivix disalahkan. Mencegah dan mengubati adalah dua perkara berbeza. Lebih malang, taknak makan ubat sebab nak makan VIVIX. Nak makan Vivix boleh, tapi ubat yang diberi kena makan terutama jika pesakti adalah kategori pesakit yang mengidap sakit kronik. Ok, kak…