Search Results for: gout

Sakit Gout : Serangan Berkurangan Selepas Pengambilan Vitamin
| |

Sakit Gout : Serangan Berkurangan Selepas Pengambilan Vitamin

[SAKIT GOUT SUAMI SEMAKIN PULIH SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE] SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 4 TESTIMONI 13 : ASFA NORAIN MASRI Assalamualaikum wbt Saya Asfa Norain Masri. Saya doakan semoga anda sihat selalu. Saya ingin berkongsi dengan anda semua¬†shaklee effect¬†suami saya selepas amalkan pengambilan vitamin shaklee Suami saya selalu mengadu sakit di bahagian ibu jari…

Gout : 10 Makanan Penyebab Serangan Gout
| | | | |

Gout : 10 Makanan Penyebab Serangan Gout

Diet memainkan peranan utama dalam pencegahan dan rawatan Gout. Ada makanan yang boleh makan dan ada makanan yang perlu elak. Kali ni kak yana nak share 14 jenis makanan yang boleh menyebabkan serangan gout. Jadi pesakit gout, kurangkan atau elakkan dari mengambil 14 jenis makanan ini. Baca juga >> GOUT: Cara Rendahkan Asid Urik Dalam…

GOUT : Cara Rendahkan Asid Urik Dalam Badan
| | |

GOUT : Cara Rendahkan Asid Urik Dalam Badan

Bila sebut pasal GOUT, penyebab utamanya adalah asid urik tinggi dalam badan. Biasanya lelaki lebih tinggi risiko terkena gout berbanding dengan wanita. Bila GOUT menyerang, rasa sakit menyucuk-nyucuk di bahagian ibu jari kaki dan sendi-sendi sekitar mula membengkak. Bila pijak kaki, bagaikan berjalan di atas duri. Asid urik terhasil melalui 2 cara Dihasilkan oleh badan…

GOUT : Cara Hentikan Serangan Gout dan Buang Asid Urik
| | | |

GOUT : Cara Hentikan Serangan Gout dan Buang Asid Urik

Gout adalah sejenis arthritis yang menyebabkan keradangan, biasanya sserangan secara tiba-tiba dan sakti di bahagian sendi. Gout biasanya menyerang kaum lelaki. Gout arthritis terjadi disebabkan oleh pemendapan kristal asid urik dalam sendi. Gout tidak akan sembuh dengan ubat tahan sakit. Dan kekerapan mengambil ubat tahan sakit boleh merosakkan buah pinggang. Gout yang tidak dirawat juga…

Cara Hilangkan Gout Tanpa Kena Cucuk Ubat Mahal
| | | | |

Cara Hilangkan Gout Tanpa Kena Cucuk Ubat Mahal

Siapa yang selalu kena gout? Orang lelaki yang berumur 40an. Kenapa ya? Mula-mula kak yana curious lah juga kenapa orang lelaki yang banyak kena gout. Rupa-rupanya orang perempuan jarang yang kena gout ni sebab hormon estrogen yang dikeluarkan masa haid mengurangkan asid urik dalam badan. Boleh sembuh ke gout? Macam mana nak hilangkan gout tanpa…

Vitamin Untuk Kurangkan Sakit Lutut
| | | |

Vitamin Untuk Kurangkan Sakit Lutut

Sedang alami sakit lutut? Nak bangun dan duduk sukar sebab sakit pada lutut? Nak solat duduk pun tak boleh, sakit betul lutut. Nak naik tangga juga struggle, siap bunyi lagi lutut. Kalau hadapi masalah sakit lutut, jom baca lanjut dalam entry ini untuk bantu anda kurangkan sakit lutut. PUNCA SAKIT LUTUT Sakit lutut sangat sinonim…

ResV Produk Terbaru dari Shaklee 30% Lebih Power
| | |

ResV Produk Terbaru dari Shaklee 30% Lebih Power

Mac ini, shaklee keluarkan produk antioksidan dan antiaging terbaru yang mana 30% lebih powerful daripada VIVIX. Namanya RESV. Alhamdulillah sejak awal Mac di pasaran, ramai dah bagi feedback setelah mengamalkannya termasuk la saya sendiri. Mungkin ramai yang tertanya-tanya atau ingin tahu, RESV tu vitamin untuk apa? APAKAH RESV? RESV merupakan campuran polifenol unik berasaskan Anggur…

6 Kelebihan Utama Vivix Bila Diambil Secara Berterusan

6 Kelebihan Utama Vivix Bila Diambil Secara Berterusan

Pernah dengan pasal tonik antioksidan paling power kat dunia namanya VIVIX? Our hot selling product in Shaklee adalah VIVIX. VIVIX mendapat tempat di hati pengguna kerana kelebihan dan kebaikan yang tiada tandingan. VIVIX, product yang dipatentkan kaya dengan polyphenols. Apakah polyphenols? Kenapa orang suka dengan kesan VIVIX? Kenapa repeat order tinggi walaupun ia agak pricey?…