Tempoh PKP ni banyak juga luahan ibu-ibu kat rumah yang dah mula risau dengan badan sendiri. Dah mula rasa berat, rasa lebih berisi. Nak naik penimbang pun takut. Mana taknya, masak untuk anak-anak pagi petang siang malam, dengan diri sendiri pun turut makan. Nak tunggu habis tempoh PKP, takkan nak bertambah kilogram. Ke laut lagi la impian nak kurus.

JANGAN RISAU.

Kak yana nak kasi tips kawal makan dan kenyang dalam tempoh lama. Ada makanan pun kita masih rasa kenyang. haa ini kak yana dah buat eksperimen sendiri dah pun. Memang menjadi.

So ibu-ibu, ayah-ayah yang masih dalam fasa diet tapi tak tahan godaan makanan,insyaaAllah boleh dibantu.

TIPS KENYANG LAMA

Kita mula dengan tips no 1 iaitu pilih makanan yang index glisemik rendah. Kenapa? Sebab makanan yang dalam kategori ni menyebabkan paras gula dalam darah meningkat secara perlahan-lahan. Jika ambil makanan tinggi index glisemik, ianaya akan mempengaruhi craving, teringin makanan manis dan akan rasa cepat lapar. Yang dikategorikan rednah index glisemik adalah di bawah bacaan 55.

Tips No 2, sebelum sampai tempoh makan berat kita ambil dulu buah. Buah yang banyak air macam tembikai, pear, epal. Buah ni juga kategori rendah index glisemik. Percaya lah, bila tiba waktu nak makan lunch contohnya kita rasa kenyang. Dan kalau nak makan pun, kita tend to amik portion yang sedikit. So pastikan ada bekalan buah di rumah.

tips kenyang

Tips No 3, yang ni paling senang free pf charge tapi ramai yang payah nak buat. Minum air kosong antara tempoh makan berat. Contoh antara breakfast dan lunch, minum segelas air putih setiap jam antara 2 tempoh makan tu. Tak kisah la air suam ke air suhu bilik ke, nak letak hirisan lemon ke janji minum. InsyaaAllah akan hadkan kita untuk makan.

So, mudah je kan tips ni. Semua orang pun boleh cuba buat terutama those yang memang aim nak kawal berat badan. Ya semua ni memerlukan disiplin tinggi. Nak turun beat kena komited, nak naik berat senang je.

Cuma….

Nak tak kalau ada short cut, yang mana buat tips no 1 tu pun dah cukup buat kenyang sampai malam. Terutama bagi mereka yang puasa. Yelah kalau puasa tak boleh minum air, mana boleh nak makan buah semua tu kan. So masa sahur ambil makanan yang rendah index glisemik je, setel

Kak yana dah buat experiment. Kak yana amik Cinch Shake campur dengan ESP. Minum waktu pagi, amazingly tengah hari masih kenyang. So kak yana lewatkan makan lunch, kiranya dah boleh skip dinner dengan makan berat dan gantikan dengan snacking macam makan salad atau buah. So bayangkan kalau boleh buat ni sepanjang tempoh PKP, fuhhh berapa banyak kilgoram yang boleh jimat. Eceh.

So apa itu Cinch Shake?

cinch shake cepat kenyang

Cinch Shake ni ada 3 perisa

  • Vanilla
  • Chocolate
  • Caffe Latte

Kak yana minum yang perisa vanila since ESP pun vanilla, so rasa dia lebih creamy. Memang kenyang sangat bila ambil masa breakfast. Sebab tu sangat sesuai bila diambil semasa sahur. Yang specialnya, ia bukan sahaja mengenyangkan tapi juga memberi tenaga yang berpanjangan. So kalau puasa, takde la melepek je. Maish cergas seperti biasa. Syiok bukan?

Yang bestnya lagi, cinch shake ni kategori minuman rendah index glisemik. So memang terbukti lah tahan kenyang yang lama. Kelebihan yang lain, cinch shake ni turut mengandungi

  • Potassium
  • Protien
  • Vitamin C
  • Kalsium
  • Vitamin serta mineral yang lain

Minum Cinch Shake juga boleh keep muscle kita dari lost especially yang berdiet. Bila muscle dibina, senang nak buang lemak yang kita taknak dalam badan maka lagi senang la nak loose inchi.

index glisemik cinch shake

protin shake kurus

PROMOTION APRIL 2020

Alhamdulillah bagi mereka yang nak dapatkan Cinch Shake ni bulan ni ada promosi less 10% jika buat pembelian twinpack. Dan setiap pembelian mana-mana 2 set twinpack, dapat FREE GIFT bag yang comel.

harga cinch shake shaklee

BAGAIMANA NAK DAPATKAN CINCH SHAKE HARGA PROMOSI?

Untuk dapatkan CINCH SHAKE ini, boleh hubungi kak yana di talian berikut 012-9576172 atau terus klik link http://aziyanashaklee.wasap.my

Mana nak dapat FREE MEMBERSHIP? Contact kak yana ya. 

COD: Kuantan, Indera Mahkota, Permatang Badak, Kampung Padang

Setiap pembelian dengan saya layak menerima
  • Konsultasi Percuma Secara Berterusan
  • Jadual penggunaan vitamin yang berkesan
  • Tips Kesihatan Exclusive

 

PENGEDAR DIPERLUKAN SEGERA !!!

Peluang bisnes untuk jana income tambahan. Dengan kualiti produk yang terjamin, saya memerlukan pengedar untuk memenuhi keperluan di setiap pelusuk negeri termasuk negara jiran seperti Indonesia, Singapura dan Brunei.

Hubungi saya AZIYANA  012-9576172 (whatsapp)  jika berminat menjadi pengedar di kawasan anda, kehadiran anda amat dialu – alukan!

Pengedar Sah Shaklee : Nurul Aziyana (Shaklee ID 886587)

012-9576172 (whatsapp) http://jombizz.wasap.my

ummi.anayiza@gmail.com (e-mail)

Bisnes Modal Bawah RM1000 Dan Risiko Rendah
Period Tak Lancar? Cara Berkesan Untuk Atasi