Ada masalah jerawat ni bukan lah best. Serius tak best. Sebab tu ada yang rasa down, rendah diri, tak mau jumpa orang bila muka penuh jerawat. Bukan jerawat pasir, jerawat bernanah dan merah-merah tu. Nak tengok  muka sendiri pun tak syiok. Nak cuba product hilang jerawat pun takut. Takut jadi makin worst. Betul tak?

Anda kat yang baca entry ni, tentu alami masalah ni kan? Kalau tak, tak jumpa entry ni. Dan anda nak cari penyelesaian untuk masalah jerawat bernanah. Nak juga kulit licin, comey macam orang lain. Kadang-kadang bukan nak tahap lawa putih licin, tapi cukuplah kulit bebas jerawat.

Kak yana faham.

So entry ni untuk kalian. Bantu kalian stopkan pertumbuhan jerawat bernanah, bebaskan semula dari belenggu rendah diri dengan keadaan muka berjerawat. Nak buat lagu mana tu kak yana?

Pertama sekali, kena faham tang mana jerawat tu boleh jadi sampai bernanah. Dan kenapa lambatnya kecut. Kecut pun, naik balik yang baru. Belum pun nak happy jerawat hialng, naik lagi yang baru. Pass baton pulak dia.

Ceritanya macam ni…

PUNCA JERAWAT BERNANAH

Pori-pori kulit ni ada kelenjar sebaceous yang fungsinya untuk merembeskan bahan berminyak yang dikenali sebagai sebum. Rembesan sebum biasanya boleh melindungi folikel rambut dan kulit, tetapi pengeluarannya berlebihan dan penambahan sel kulit, ia boleh menyebabkan pori-pori tersumbat. Kat sini lah mulanya jerawat. Bila bakteria mula membiak di kawasan pori yang tersumbat tu, jangkitan mula timbul, keradangan berlaku dan menyebabkan bernanah.

Faktor terbesar yang menyebabkan jerawat adalah perubahan hormon pada remaja. Semasa baligh, kadar hormon androgen yang dalam badan meningkat secara dramatik, yang menyebabkan peningkatan pengeluaran sebum; Sel-sel kulit juga mula berkembang lebih cepat.

Faktor-faktor lain punca jerawat adalah

  • perubahan hormon yang berkaitan dengan kitaran haid, kehamilan, kawalan kelahiran, penggunaan terapi hormon, dan tekanan
  • kosmetik berminyak, pembersih, losyen, dan pakaian
  • tahap kelembapan dan berpeluh yang tinggi
  • genetik, kerana sesetengah orang secara semula jadi lebih mudah terdedah
  • beberapa ubat dan bahan kimia, misalnya, kortikosteroid, lithium, phenytoin, dan isoniazid, yang mungkin memburukkan atau menyebabkan letusan yang sama dengan jerawat

CARA TACKLE JERAWAT DENGAN CEPAT

Jadi kesimpulan yang boleh kak yana bagi, nak tackle jerawat ni kena tackle perkara berikut

  • hormon
  • keradangan
  • bakteria

First, kasi hormon stabil. Tak tahu macam mana nak stabilkan hormon? Cara mudah, boleh cuba GLA COMPLEX. GLA Complex ni dari minyak borage. Fungsinya untuk stabilkan hormon terutama wanita. Then, paling penting kawal stress. Stress keterlaluan boleh buat hormon kacau bilau.

Then, untuk keradangan. Ambil makanan yang sifatnya anti radang. Contohnya

  • tomato.
  • olive oil.
  • sayur berdaun hijau
  • nuts macam almonds dan walnuts.
  • ikan omega 3 seperti salmonmackereltuna, dan sardines.
  • buah tinggi antioksidan macam strawberriesblueberriescherries, and oranges.

Nak mudah, ambil je vitamin Omega Guard dan VIVIX. 2 ni anti keradangan. Sangat proven untuk hilangkan keradangan jerawat dengan pantas.

Seterusnya bakteria, yang ni sebab kita selalu terdedah pada asap dan debu kan? Bukan kat luar rumah, dalam rumah pun boleh jadi. So penting untuk ambil antibiotik semulajadi macam Garlic dan Vitamin C. Kalau kulit jerawat, jangan tinggal 2 ni.

Jadi bila kulit jerawat bernanah, dah bosan dan stress tengok keadaan muka macam tu wajib cuba

Overall, VIVIX boleh cover keradangan dan bakteria tu. VIVIX juga powerful antioksidan yang boleh protect sel-sel dari dirosakkan oleh radikal bebas. Kak Yana dapat testimoni, dah berbulan tanggung masalah jerawat bernanah, adik ni nak cuba VIVIX. Mula-mula takut nak cuba, takut tak berkesan. Tapi lepas dah cuba, 3 hari je jerawat bernanah yang berbulan-bulan tu dah mengecut. Rugi kan tak cuba awal-awal kalau tak dah lama cantik. Hihihihih. Takpelah, Better late than never. Kebetulan ada PROMOSI VIVIX, sambar terus 2 botol.

Cara_Rawat_jerawat_nanah

Kalau kalian nak dapatkan vitamin-vitamin yang kak yana sebut tu boleh menghubungi kak Yana  di talian berikut,

011-11548031 (whatsapp) atau klik je link di bawah

http://aziyanashaklee.wasap.my 

COD: Kuantan, Indera Mahkota, Permatang Badak, Kampung Padang

Atau boleh terus buat pembelian di laman esell Shaklee dengan klik button di bawah kecuali kalau nak dapatkan harga murah dengan jadi ahli contact kak yana dlu ya

Setiap pembelian dengan Kak Yana layak menerima
  • Konsultasi Percuma Secara Berterusan
  • Jadual pengambilan vitamin yang berkesan
  • Tips Kesihatan Exclusive

BERMINAT UNTUK JANA PENDAPATAN DENGAN TEAM KAMI?

Peluang bisnes untuk jana income tambahan. Dengan kualiti produk yang terjamin, saya memerlukan pengedar untuk memenuhi keperluan di setiap pelusuk negeri termasuk negara jiran seperti Indonesia, Singapura dan Brunei.

Hubungi saya AZIYANA  011-11548031 (whatsapp)  jika berminat menjadi pengedar di kawasan anda, kehadiran anda amat dialu – alukan!

Pengedar Sah Shaklee : Nurul Aziyana (Shaklee ID 886587)

011-11548031 (whatsapp) http://aziyanashaklee.wasap.my

ummi.anayiza@gmail.com (e-mail)

Rawat Jerawat Bernanah Kronik Pulih Dengan 2 Langkah Mudah
Set Minipack Jerawat : Rawat Jerawat Dengan Berkesan