Badan cepat letih , bukan sikit orang yang alami ni.Lagi-lagi kalau ibu, siang malam kerja tak kira masa. Kalau siang kerja di pejabat, balik nak urus rumah pula. Suri rumah pun sama penat, kerja rumah tak pernah habis. Kadang-kadang timbul rasa tak nak buat apa-apa tapi nak tidur je. Kalau anda ada masalah macam ni, boleh follow cara Cikgu Wafa atasi masalah badan cepat letih

Jom ikuti kisah Cikgu Wafa

.

Assalammualaikum. Saya Endang Wahyuni Wafa bt Effendy. Berumur 23 tahun. Saya merupakan seorang guru dan dalam masa yang sama juga salah seorang warden di sebuah sekolah tahfiz swasta.

.
Wafa mempunyai masalah yang mana cepat letih dan muka selalu pucat. Bila terkena hujan mudah nak selsema atau demam, paling tak pon mula nak pening2 kepala. Sensitif sungguh.

.
Mengajar dan menjadi warden bukanlah tugasan yang mudah dan memerlukan Wafa untuk bergerak aktif dan lebih bertenaga. Dengan masalah yang di alami tu buatkan Wafa untuk ikhtiar dengan produkShaklee iaitu ESP, Performance Drink, Sustained Release Vita-C Plus dan Vitalea (multivitamin).

.
Bermula masuk waktu mengajar seawal jam 7.30 pagi dan habis jam 5.00 petang. Masa selebihnya adalah tugasan Wafa sebagai seorang warden yang bukannya di dalam asrama saja tapi di luar asrama juga contohnya menghantar dan mengambil beberapa orang pelajar asrama yang belajar di sekolah harian atau membawa pelajar yang tidak sihat untuk dapatkan pemeriksaan dan rawatan daripada doktor atau membawa pelajar asrama ke kuliah/majlis ilmu yang disampaikan oleh ulama’ yang tidak jauh dari asrama pada waktu malam pula.

.
Sebelum mula mengajar Wafa suka ambil ESP sebagai sarapan sebab mudah dan jimat masa. Bancuh dengan air, kacau2 dah boleh minum. Alhamdulillah mengenyangkan pula tu, sama juga bila puasa Wafa akan bancuh ESP waktu sahur bila tak ada selera makan yang lain atau pon terbangun lewat. Tak lupa juga untuk makan sekali SR Vita-C Plus untuk tingkatkan sistem imun dan kurangkan simptom flu dan selsema sekaligus bagus untuk kulit sihat.

esp_shaklee_badan_bertenaga

.
Kemudian, Wafa bancuh Performance Drink di dalam botol air Shaklee yang comel tu untuk dibawa ke mana-mana bagi mencegah penyahhidratan, kurangkan haus dan melembapkan kulit. Sebelum tidur pula, Wafa akan telan Vitalea supaya cergas untuk aktiviti keesokan harinya dan sebagai pelengkap nutrien untuk badan. Wafa sayangkan badan sendiri dan cuba jaga sebaiknya sebagai tanda syukur.

.
Alhamdulillah, masalah yang Wafa alami dulu dah selesai dan bila hujan pon tak perlu risau lagi. Yang bestnya, kawan pon perasan perubahan Wafa berbanding dulu yang cepat letih dan selalu muka pucat, siap cakap “kuat betul Wafa”.

.
Walaupun kerja Wafa nampak memenatkan tapi dari sudut lain sebagai terapi bagi Wafa kerana berkhidmat kepada ahlul Quran. Semoga Wafa terus kuat untuk berbakti kepada ahli ilmu dan ahlul Quran. In shaa Allah.

Alhamdulillah, terima kasih Supermom Shaklee Story sebab bagi peluang untuk Wafa kongsikan Shaklee Effects.😊

 

VITAMIN BADAN LETIH KEMBALI BERTENAGA

Bila badan menunjukkan tanda-tanda sentiasa letih, bermakna kesihatan kita tidak memberangsangkan. Sel memerlukan nutrisi tambahan untuk berfungsi dengan baik. Antara vitamin yang sangat bagus untukmasalah badan letih adalah

  • ESP
  • Vitalea
  • Bcomplex
  • Vitamin C
  • Ostematrix

 

Vitamin-vitamin ini adalah vitamin asas yang diperlukan setiap hari kerana nutrisi dari pemakanan seharian tidak mencukupi.

MACAM MANA NAK DAPATKAN PRODUK UNTUK ATASI BADAN CEPAT LETIH?

Dah tak tahan menanggung sakit tumit setiap hari sehingga sukar bergerak dan berjalan? Ikhtiar dengan vitamin yang berkesan ni segera. Boleh menghubungi kak Yana  di talian berikut,

011-11548031 (whatsapp) atau klik je link di bawah

http://aziyanashaklee.wasap.my 

COD: Kuantan, Indera Mahkota, Permatang Badak, Kampung Padang

Atau boleh terus buat pembelian di laman esell Shaklee dengan klik button di bawah

Setiap pembelian dengan Kak Yana layak menerima
  • Konsultasi Percuma Secara Berterusan
  • Jadual pengambilan vitamin yang berkesan
  • Tips Kesihatan Exclusive

BERMINAT UNTUK JANA PENDAPATAN DENGAN TEAM KAMI?

Peluang bisnes untuk jana income tambahan. Dengan kualiti produk yang terjamin, saya memerlukan pengedar untuk memenuhi keperluan di setiap pelusuk negeri termasuk negara jiran seperti Indonesia, Singapura dan Brunei.

Hubungi saya AZIYANA  011-11548031 (whatsapp)  jika berminat menjadi pengedar di kawasan anda, kehadiran anda amat dialu – alukan!

Pengedar Sah Shaklee : Nurul Aziyana (Shaklee ID 886587)

011-11548031 (whatsapp) http://aziyanashaklee.wasap.my

ummi.anayiza@gmail.com (e-mail)

Dah Diet Tapi Tak Kurus? Ini Kesilapan Utama Yang Anda Buat
Sakit Tumit - 5 Punca Utama Kena Check