” Shaklee ada jual minyak ikan?” Tanya customer pada saya. Sepantas kilat saya jawab ” Ada kak, Omega Guard namanya”

 

” Betul ke minyak ikan ni bagus? Boleh awak bagitau akak untuk siapa Omega Guard ni, Akak boleh ambik tak? “

Suka betul kalau customer tanya soalan dengan saya. Sebab saya sangat teruja nak cerita. Lebih-lebih lagi vitamin kegemaran kami 1 family, Omega Guard ni. Mungkin anda juga tertanya-tanya macam customer saya tu kan? Yelah sebelum cuba, mesti nak tahu detail dulu. Dalam entry ni saya akan cerita pasal Omega Guard.

OMEGA GUARD

Antara pelbagai lemak yang ada, terdapat satu yang kita tidak boleh kurangkan – asid lemak penting omega-3, dimana tubuh kita tidak mampu hasilkan sendiri. Dua jenis utama adalah EPA dan DHA, penting untuk kesihatan manusia. Omega Guard membekalkan keperluan asid lemak omega 3 dengan lengkap untuk pengambilan  setiap hari

omega_guard_shaklee_kelebihan

FUNGSI OMEGA GUARD

Ada banyak fungsi dan kebaikan Omega Guard.

#1. Omega Guard bertindak sebagai anti inflamasi. 

Inflamasi mula berlaku apabila bahagian tubuh terasa panas,merah dan bengkak termasuk panas badan dan gusi bengkak,- gejala yang dianggap biasa bagi rakyat Malaysia, tidak mengira bangsa.Walau bagaimanapun, inflamasi yang berpanjangan memberi kesan kepada kesihatan, menyebabkan kecederaan yang tidak kelihatan di dalam tisu, saluran darah dan juga sendi anda. Kawal inflamasi dengan asid lemak omega-3, antiinflamasi semula jadi yang terbukti.

Kajian menunjukkan bahawa penggunaan asid lemak omega-3 membantu:
• Mengenalpasti dan menghancurkan protein yang menyebabkan inflamasi.
• Menukar sifat dan fungsi sel yang menyebabkan inflamasi.
• Meningkatkan pengeluaran protein yang mengurangkan inflamasi

kesan_inflamasi_badan

 

#2: Omega Guard melindungi kesihatan jantung.

Asid lemak Omega-3 yang diketahui umum mempunyai ciri-ciri anti-radang, memainkan peranan penting dalam melindungi jantung. 4 cara Omega Guard mengekalkan kesihatan jantung

  • Membantu mengawal atur tekanan darah ke paras yang lebih sihat
  • Mengurangkan proses pengumpulan lemak pada dinding arteri, untuk pengaliran darah yang lancar serta melegakan keradangan pada lapisan dalaman saluran darah.
  • Membantu menormalkan ritma jantung yang tidak stabil serta menurunkan risiko kematian mengejut
  • Mengurangkan risiko pembekuan darah dan meningkatkan aliran darah dengan menormalkan kekerapan pengembangan dan penyempitan saluran darah

vitamin_jantung_sihat

 

#3: Omega Guard meningkatkan prestasi minda 

Otak mengandungi hampir 60% lemak. Dan ianya padat dengan asid lemak Omega 3.

Pengambilan Omega-3 menunjukkan:

  • Mempunyai kesan positif terhadap pemikiran, memori, dan tumpuan pemerhatian.
  • Menyokong pembelajaran yang optimum dan kemampuan membaca.
  • Meningkatkan penghantaran isyarat antara saraf otak untuk fungsi memori yang optimum
  • Membangkitkan mood.
  • Meningkatkan kesejahteraan emosi secara keseluruhan
  • Merendahkan risiko penurunan kognitif.
  • Menggalakkan dan mengekalkan fungsi otak yang normal, terutamanya kognitif dan memori.
  • Mengurangkan risiko gejala-gejala yang berkaitan dengan kemerosotan awal kognitif seperti Alzheimer dan dementia.
  • Menggalakkan saraf otak yang sihat dan penghantaran isyarat optimum

vitamin_kesihatan_mental

Ibu hamil yang mengambil Omega Guard semasa hamil pula mendapat kebaikan seperti

  • Menyokong perkembangan sel otak janin yang sihat, terutamanya pada trimester ketiga.
  • Menyokong kemahiran menyelesaikan masalah yang lebih baik di kalangan bayi.
  • Meningkatkan koordinasi tangan-mata2 serta kepintaran kanak-kanak.
  • Meningkatkan tumpuan pemerhatian di kalangan bayi dan kanak-kanak.
  • Menyokong perkembangan sistem saraf, persepsi, kognitif, dan saraf motor semasa tempoh pertumbuhan otak.

 

#4: Omega Guard memberi kesihatan sendi 

Sendi adalah sambungan antara dua tulang yang membolehkan anda memusingkan kepala, membengkokkan siku, menggerakkan pinggul, berjalan, melompat, dan melakukan perkara lain yang anda ingin lakukan. Bagaimanapun, apabila usia semakin meningkat, terdapat sedikit kesakitan dan keperitan yang mungkin boleh menjejaskan kehidupan anda dan menyebabkan aktiviti harian tidak selesa. Berita baik! Omega-3 terkenal dengan manfaat kesihatan dan kebaikannya untuk sendi yang sihat seperti

  • Membantu mengurangkan pengeluaran eikosanoid dan cytokine yang menyebabkan degradasi rawan serta mengakibatkan kesakitan pada sendi.
  • Mengurangkan pengeluaran tanda-tanda keradangan yang menyebabkan keradangan
  • Omega-3 bergabung bersama sel yang menghasilkan rawan sendi dan ianya membantu mengawal proses biasa untuk mengekalkan ketebalan tulang rawan pada sendi anda, bagi menghasilkan pergerakan dan kelenturan sendi yang lebih baik
  • membantu mengurangkan kesakitan, kekejangan dan bengkak pada bahagian sendi
  • Umpama seperti pelincir yang dipanggil cecair sinovial yang melindungi dan melincirkan
    sendi.
  • Membolehkan pergerakan sendi yang selesa.
  • Membolehkan sendi yang sakit dan berkeriut bergerak dengan bebas

 

#5: Omega Guard Bantu Kurangkan Berat Badan 

Omega Guard membantu mengurangkan berat badan yang berlebihan apabila disertai dengan senaman yang berkala dan pemakanan yang seimbang. 4 cara bagaimana Omega Guard bantu kurangkan berat badan

  • Mengawal Atur Tahap Lemak Badan Yang Sihat
  • Menyeimbangkan Rasa Kenyang
  • Meningkatkan Paras Insulin yang Sihat
  • Mengurangkan Tekanan- Tekanan boleh menyumbang kepada peningkatan berat badan. Omega-3 membantu mengawal atur tahap kortisol yang sihat, ia
    adalah hormon tekanan yang menyebabkan anda menyimpan lemak, bukannya membantu membakar kalori-kalori yang degil

 

vitamin_kurus

 

6 SEBAB OMEGA GUARD BERBEZA DARI MINYAK IKAN YANG LAIN

MInyak ikan memang banyak dijual di pasaran tetapi kenapa perlu pilih Omega Guard? Ini 6 kelebihan Omega Guard yang tiada pada minyak ikan yang lain. Sebab itu ia dipanggil minyak ikan terbaik dunia.

  1. Penyulingan molekul 3 peringkat – menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PBC dan lain-lain bahan cemar.
  2. Kualiti terjamin – minyak ikan bergred farmaseutikal
  3. Mempunyai DHA dan EPA yang tinggi – 1 sajian memberikan 990mg asid lemak omega 3 (546mg EPA dan 360mg DHA)
  4. Mengandungi 7 spektrum lengkap asid lemak omega 3 tulen yang terhasil secara semulajadi seperti EPA, DHA dan banyak lagi
  5. Bau dan rasa kesan hanyir yang minumum
  6. Diiktiraf oleh Friend Of The Sea – ianya untuk memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tanpa menjejaskan alam sekitar

kelebihan_omega_guard_shaklee

SIAPA SESUAI AMBIL OMEGA GUARD?

Omega guard sesuai diambil sejak dari kanak-kanak hingga warga emas. Kanak-kanak usia 2 tahun ke atas boleh mengambil Omega Guard. Ada banyak kelebihan pengambilan Omega Guard setiap hari. Selain itu, golongan ini sangat bermanfaat untuk mengambil Omega Guard

  • Ibu hamil dan menyusu
  • Kanak-kanak terutama yang mengalami masalah alahan, asthma, eczema, tidak fokus semasa belajar, kerap batuk dan demam
  • Warga emas yang inginkan kesihatan jantung, tekanan darah terutama yang alami masalah sendi dan sakit lutut
  • Orang dewasa yang ingin menjaga kesihatan

fungsi_dan_kebaikan_omega_guard_shaklee

HARGA OMEGA GUARD DAN MACAM MANA NAK DAPATKANNYA

Sebotol Omega Guard berharga RM136 (90 biji)

Harga jika anda daftar untuk jadi ahli RM109. Pembelian 5 botol dan ke atas, anda layak untuk dapat CASH BACK. Jadi jimat berganda. Hubungi saya untuk dapatkan penjimatan ini 011-11548031 (whatsapp) http://aziyanashaklee.wasap.my

COD: Kuantan, Indera Mahkota, Permatang Badak, Kampung Padang

Atau boleh terus buat pembelian di laman esell Shaklee dengan klik button di bawah

Setiap pembelian dengan Kak Yana layak menerima
  • Konsultasi Percuma Secara Berterusan
  • Jadual pengambilan vitamin yang berkesan
  • Tips Kesihatan Exclusive

BERMINAT UNTUK JANA PENDAPATAN DENGAN TEAM KAMI?

Peluang bisnes untuk jana income tambahan. Dengan kualiti produk yang terjamin, saya memerlukan pengedar untuk memenuhi keperluan di setiap pelusuk negeri termasuk negara jiran seperti Indonesia, Singapura dan Brunei.

Hubungi saya AZIYANA  011-11548031 (whatsapp)  jika berminat menjadi pengedar di kawasan anda, kehadiran anda amat dialu – alukan!

Pengedar Sah Shaklee : Nurul Aziyana (Shaklee ID 886587)

011-11548031 (whatsapp) http://aziyanashaklee.wasap.my

ummi.anayiza@gmail.com (e-mail)

 

 

ESP Shaklee - Sumber Protin Non GMO Bebas Kolestrol