Bilangan sperma yang banyak adalah salah satu tanda kesuburan lelaki. Walaubagaimanapun, yang banyak juga tidak semestinya boleh berjaya menghamilkan isteri. Sebab ada kes sperma banyak tapi tidak berkualiti, banyak yang cacat dan lemah. Pun boleh jadi tanda ketidaksuburan lelaki. Memang ada banyak situasi. Complicated juga ya.

Entry kali ni kak yana  nak kongsikan pasal tips macam mana nak banyakkan bilangan sperma yang berkualiti dan sihat. Jadi peluang untuk tambah zuriat tinggi terutama yang sedang rancang nak anak. Entry ini khusus untuk kalian.

Bila suami isteri merancang untuk hamil dan keadaan ini ambil masa bertahun-tahun, adalah wajar untuk kedua-dua suami isteri buat pemeriksaan kesihatan. Ada sesetengah kes yang mana isteri subur tapi suami pula sebaliknya. Biasanya masalah yang berlaku di pihak suami yang melibatkan kesihatan sperma adalah

  • Abnormaliti dari segi jumlah bilangan sperma
  • Abnormaliti dari segi motility (pergerakan) sperma
  • Abnormailiti dari segi struktur dan bentuk sperma

Sebab yang lain boleh rujuk entry ini –> 5 Penyebab Utama Masalah Kesuburan Lelaki Sukar Dapat Zuriat

Ingat, banyak tidak menentukan kualiti. Boleh melakukan hubungan suami isteri sehingga ejakulasi juga tidak menentukan suami subur atau tidak. Jadi pemeriksaan kesuburan sangat penting.

PEMERIKSAAN KESUBURAN

Kak yana nak cerita kisah benar, suami yang buat pemeriksaan kesuburan. Kak yana selut sebab dia tak salahkan isteri sebaliknya sama-sama jalani ujian. Ujian dilakukan pada Jun 2018. Yang memeranjatkan, hasil ujian menunjukkan bilangan sperma hanya 35. Bilangan sperma bagi lelaki normal adalah lebih dari 20 milion bagi setiap ml. Bukan sahaja bilangan sperma rendah tapi motility juga pada tahap rendah iaiatu 30%.

Motility adalah pergerakan sperma iaitu peratusan yang menunjukkan pergerakan sperma yang normal. Bahasa mudah, tidak berpusing-pusing. Motility yang normal adalah lebih dari 50%. Penting sebab sperma yang motility tinggi boleh berenang ke arah ovum dengan lancar. ibarat GPS yang betul. Takdelah sesat ke mana-mana kan?

Selepas dah tahu apa masalah, mereka ikhtiar dengan pengambilan nutrisi. Sebab satu cara yang paling berkesan untuk atasi masalah ini adalah dengan pengambilan nutrisi yang tertentu. Bagi yang merokok, memang disarankan untuk berhenti rokok dan jalani gaya hidup sihat termasuklah bersenam. Antara yang pasangan ini ambil adalah

  • COQ TROL
  • Omega Guard
  • Bcomplex
  • Vitalea
  • Vitamin C

COQ TROL telah terbukti melalui kajian boleh meningkatkan jumlah sperma dan pergerakan sperma yang sihat. Rujuk entry ini untuk bacaan lanjut tentang COQ TROL –> Tips Tingkatkan Kualiti Sperma Supaya Cepat Dapat Zuriat

Vitalea adalah multivitamin dan mineral yang membantu untuk mencukupkan nutrisi dalm badan yang tak dapat dipenuhi melalui pemakanan harian. Vitamin dan mineral yangcukup boleh membantu dalam penghasilan hormon dan kawalselia atur tubuh yang baik. Rujuk entri ini untuk mengetahui nutrisi tambahan yan glain untuk kesuburan lelaki –> Cara Tingkatkan Kesuburan Suami Unutk Isteri Cepat Hamil 

Nak tahu apa hasilnya selepas pengambilan nutrisi ni?

Bilangan sperma : Dari 35 meningkat dengan mendadak ke 97000

Motility : Dari 30% meningkat ke 85%

Perubahan yang sangat ketara sampai doktor pun terkejut dan nak sarankan product Shaklee kepada pesakitnya yang lain. Jadi jika anda sedang mencari-cari cara dan sedang berusaha untuk mendapatkan zuriat, kak yana sarankan untuk tambil vitamin kesuburan ni sebagai salah satu ikhtiar. Yang penting cuba, selain doa yang tak jemu.

Macam mana nak dapatkan VITAMIN UNTUK TAMBAH KESUBURAN?

CARA PERTAMA 

Anda boleh terus klik LINK DI BAWAH untuk pembelian secara online di laman e-sell. Pihak Shaklee akan terus buat penghantaran product SET KESUBURAN LELAKI untuk anda

CARA KEDUA

Boleh buat pembayaran terus pada Kak Yana dan kak yana uruskan untuk pembelian product. Anda berpeluang untuk jimat sehingga 25% dengan pendaftaran ahli Shaklee dengan Kak Yana. Hubungi segera

012 9576172 

http://aziyanashaklee.wasap.my 

CARA KETIGA 

Penghantaran depan rumah atau lokasi pilihan ni sekitar Kuantan, Indera Mahkota, Permatang Badak, Semambu, Kampung Padang. Boleh hubungi kak yana untuk urusan COD di kawasan tersebut. Jika berdekatan dengan branch shaklee, boleh gunakan ID kak yana 886587 untuk mendaftar sebagai ahli dan buat pembelian di sana.

DAFTAR AHLI SHAKLEE UNTUK NIKMATI PENJIMATAN BERTERUSAN DAN PRIVILAGE SEBAGAI AHLI ?

http://aziyanashaklee.wasap.my

BERMINAT UNTUK JANA PENDAPATAN DENGAN TEAM KAMI?

Dengan kualiti produk yang terjamin, saya memerlukan pengedar untuk memenuhi keperluan di setiap pelusuk negeri termasuk negara jiran seperti Indonesia, Singapura dan Brunei.

Hubungi saya AZIYANA 012-9576172 jika berminat menjadi pengedar di kawasan anda, kehadiran anda amat dialu – alukan!

Pengedar Sah Shaklee : Nurul Aziyana (Shaklee ID 886587)

012-9576172 (whatsapp /sms)

ummi.anayiza@gmail.com (e-mail)

Anda nak buat berbisnes shaklee? saya akan ajar pelbagai RAHSIA group kami.

 

 

 

Ujian Kesuburan Lelaki: Bagaimana Ujian Kesuburan Dibuat
Zink Plus : Vitamin Untuk Lelaki Sejati