Zink dengan lelaki tak dapat dipisahkan. Kenapa penting sangat zink untuk lelaki? Kak yana cuba tanya soalan ni dengan husband sebab dia sangat tegar makan vitamin Zink. Dulu, Shaklee ada keluarkan vitamin zink, tapi stop sekejap untuk reformulasi dan improved formula. Masa takde stok tu, dia sanggup beli brand lain, padahal yang lain memang tegar la duk amalkan Shaklee.

 

So apa kepentingan Zink pada lelaki?

Dalam entry ni kak yana rumuskan kepentingan Zink ya. Nanti next entry kak yana hurai satu2 kepentingannya ikut golongan umur pula

  • Memberi kesihatan sperma. 

Sperma yang sihat bermula dengan testis yang sihat dan testis yang sihat bermula dengan zink. kepekatan zink sangat tinggi dalam testis dan kajian menunjukkan kekurangan zink menyebabkan kegagalan penghasilan sperma

  • Mengekalkan paras testosteron yang sihat

Testosteron adalah hormon utama lelaki untuk kesihatan fizikal dan seksual. Pengambilan zink yan gkonsisten setiap hari meningkatkan parasa testosteron. Jadi zink akan bantu untuk menyokong  tahap kesuburan, kesihatan seksual jangka panjang, perkembangan prostat yang sihat, perkembangan otot dan ketumpatan tulang yang sihat.

  • Menggalakkan kesihatan prostat

Pengambilan Zink dan Vitamin E akan meningkatkan kualiti sperma dengna cara memastikan pergerakan sperma ke arah telur untuk persenyawaan berjaya seolah-olah punya GPS yang betul.

Sebab tu orang kata REAL MAN TAKE ZINK

Bukan sekadar untuk kesuburan tapi juga untuk kelelakian sebenar. Ok, ini baru sikit kelebihannya. Ada banyak lagi kelebihan Zink Plus. InsyaaAllah next entry kak yana hurai detail

So next month officially, Shaklee keluarkan ZINK PLUS, zink yang dah improved formula untuk jualan. Haa, jejaka-jejaka di luar sana boleh la jadikan zink supplement harian kalian

MACAM MANA NAK BELI ZINK PLUS?

CARA PERTAMA 

Anda boleh terus klik LINK DI BAWAH untuk pembelian secara online. Pihak Shaklee akan terus buat penghantaran product.

CARA KEDUA

Boleh buat pembayaran terus pada Kak Yana untuk pembelian product dengan menghubungi kak Yana  di talian berikut

012 9576172 

http://aziyanashaklee.wasap.my 

CARA KETIGA 

Penghantaran depan rumah atau lokasi pilihan ni sekitar Kuantan, Indera Mahkota, Permatang Badak, Semambu, Kampung Padang. Boleh hubungi kak yana untuk urusan COD di kawasan tersebut.

DAFTAR AHLI SHAKLEE UNTUK NIKMATI PENJIMATAN BERTERUSAN DAN PRIVILAGE SEBAGAI AHLI ?

http://aziyanashaklee.wasap.my

Cara Banyakkan Bilangan Sperma Suami Paling Berkesan
Isteri Berjaya Hamil Setelah 7 Tahun 'Struggle' Usaha