Kebas tangan tak boleh diambil remeh. Sebab kebas tangan boleh jadi tanda-tanda anda sakit kronik seperti jantung. Anda mungkin tak sedar yang anda sakit jantung tapi ditunjukkan melalui rasa kebas tangan yang kerap berlaku. Tangan rasa sengal,kebas dan bersemut. Boleh buat rasa lenguh juga.

PUNCA KEBAS TANGAN

Punca kebas tangan bukan sahaja boleh dikaitkan dengan masalah jantung, tapi juga penyakit lain. Antaranya :

  1. Kencing manis – Untuk maslaah kencing manis, biasanya kebas akan bermula di bahagian kaki dan akan naik ke tangan. Biasanya dah ada kencing manis baru akan mula rasa simptom kebas ni
  2. Strok – maslaah pada bahagian saraf di otak juga boleh beri simptom kebas tangan
  3. Penyakit seperti buah pinggang, kerosakan salur darah juga boleh buat kebas tangan
  4. Kurang Vitamin seperti E, B1, B6, dan B12 yang penting untuk perkembangan dan juga fungsi untuk saraf.
  5. Toksik, yang boleh dapat dari penggunaan kosmetik, plumbum, merkuri dan persekitaran boleh mengganggu fungsi saraf
  6. Penyakit slip disc (himpitan tulang pada saraf)
  7. Kolestrol terlampau tinggi, aliran darah tak lancar (baca SINI untuk rendahkan kolestrol tanpa ubat)

CARA HILANGKAN KEBAS TANGAN DAN KAKI

Kebas tangan boleh dihilangkan dan dicegah dari terjadi berterusan dengan pengambilan nutrisi tertentu yang cukup. Tonton Video di bawah untuk tahu dengan lebih detail

SET KEBAS TANGAN Shaklee terdiri dari 4 product

  • VIVIX
  • Omega Guard
  • Ostematrix
  • Bcomplex

VIVIX – mengelakkan penyakit degeneratif seperti kanser, kencing manis, jantung, strok. Mempunyai sifat anti radangan dan antioksidan yan gsangat tinggi untuk menjaga sel dari rosak akibat penuaan dan radikal bebas

Omega Guard – anti radang pada sendi dan saraf. Juga membantu melancarkan pengaliran darah. Ianya juga boleh mengurangkan kesakitan akibat masalah saraf. Sangat membantu untuk peskait diabetes yang alami masalah saraf. membantu juga untuk generate semula tisu saraf akibat dari kecederaan

Ostematrix – Membantu proses pengecutan otot dan saraf dengan baik jadi membantu proses kelancaran perjalanan darah. Bagi yang rasa kebas, semut, kejang sangat bagus amalkan ostematrix

Bcomplex – lengkap dengan 8 jenis vitamin b termasuk B1, B6, dan B12 yang mana kekuranganya boleh mengganggu fungsi saraf. Bcomplex juga vitamin anti stress yang membantu melegakan saraf dan menghasilkan hemoglobin darah.

TESTIMONI HILANG KEBAS TANGAN

Assalamualaikum saya Azalin Adzhar , lebih mesra jika dipanggil Lin. Lin seorang ibu kepada 3 orang cahayamata. Pada pertengahan usia Lin 20an Lin kerap alami masalah semut-semut tapi ia datang dan pergi. Rasa semut-semut tu tidak pernah mengganggu aktiviti harian Lin. Jadi Lin tak ada lah rujuk kemana-mana doktor.

 

Sampailah pada tahun 2011 ketika usia anak kedua Lin lebih kurang 4 bulan. Setiap kali bangun pagi tangan kanan Lin tak boleh bergerak, jari-jari tangan jadi kaku tapi lepas dipicit beberapa kali Alhamdulillah ok. Mula-mula ingin biasa je, sampailah satu hari tu tangan kanan sakit sangat rasa macam ada aliran letrik, mencucuk-cucuk dan sukar nk digerakkan. Kebiasaannya dia terjadi waktu malam masa tengah nyenyak tidur. Bayangkan sakitnya boleh buat Lin terjaga dari tidur. Sejak tu boleh dikatakan setiap hari Lin menangis tengah-tengah malam menahan sakit. Semakin hari semakin sakit.

 

Sakitnya bukan setakat tu je, Lin kalau menulis pun hanya mampu tulis 2 atau 3 patah perkataan. Kalau pegang sudu atau apa-apa pun hanya untuk beberapa saat je. Hujung-hujung akan rasa mencucuk-cucuk dan jari tak mampu nak pegang apa-apa. Belum bab dukung anak, setiap kali nak dukung anak Lin mesti anduh dengan kain. Ya Allah takutnya kalau anak terlepas.

 

Lin ada juga pergi mengurut, rendam tangan dengan air suam tapi keadaan sama juga. Sakitnya tak hilang malahan ia makin sakit. Lin ambil keputusan pergi ke HKL buat pemeriksaan. Ujian darah, xray semua kena buat dan lin terus dirujuk ke pakar tulang atau ortopedik. Mula-mula doktor jangkakan lin ada masalah rheumatoid arthritis atau carpal tunnel. Alhamdulillah dari ujian darah lin bebas dari kedua-duanya. Doktor kata saraf lin mengeras dan melekat antara satu sama lain. Sejak dari tu lin diarahkan jalani rawatan fisioterapi dan dibekalkan dengan vitamin B dan panadol sebagai ubat tahan sakit.

 

Ada satu hari tu Lin cerita dengan kawan pasal sakit Lin ni, dia cadangkan supplement shaklee. Dia cadangkan lin makan B COMPLEX dan OSTEMATRIX. Demi untuk sihat lin keluarkan belanja sendiri beli supplement tu, lagipun B Complex shaklee tak berbau jika dibandingkan dengan vitamin B hospital. Tekak Lin memang susah sikit nak telan bau vitamin B hospital.

 

Hampir setahun setengah Lin buat fisioterapi dan makan B Complex serta Ostematrix. Alhamdulillah tangan Lin sekarang boleh menggenggam dan lakukan aktiviti harian seperti biasa. Senaman tangan pun lin masih lakukan setiap pagi dan petang sampai sekarang. Tak sanggup rasanya untuk lalui kesakitan dulu lagi sekali.

 

Bagi anda yang ada masalah semut-semut atau kebas-kebas boleh usaha dengan mengamalkan pengambilan B complex dan Ostematrix. Dari penjelasan doktor masalah yang Lin hadapi berpunca dari masalah semut-semut yang dipandang ringan.

MACAM MANA NAK BELI VITAMIN HILANG KEBAS TANGAN?

CARA PERTAMA 

Anda boleh terus klik LINK DI BAWAH untuk pembelian secara online. Pihak Shaklee akan terus buat penghantaran product. Tapi jika inginkan penjimatan sebagai ahli dan BERMINAT UNTUK DAPAT AHLI SECARA PERCUMA, boleh hubungi Kak Yana terlebih dahulu

CARA KEDUA

Boleh buat pembayaran terus pada Kak Yana untuk pembelian product dengan menghubungi kak Yana  di talian berikut

012 9576172 

http://aziyanashaklee.wasap.my 

CARA KETIGA 

Penghantaran depan rumah atau lokasi pilihan ni sekitar Kuantan, Indera Mahkota, Permatang Badak, Semambu, Kampung Padang. Boleh hubungi kak yana untuk urusan COD di kawasan tersebut.

JADI AHLI SHAKLEE UNTUK PENJIMATAN YANG MENGUNTUNGKAN SEMASA PEMBELIAN. HUBUNGI http://aziyanashaklee.wasap.my UNTUK JADI AHLI

Kelebihan Bila Makan Vivix Ketika Sihat