Jerawat dah hilang tapi parut pula yang lekat. Ada yang tinggal lubang kesan jerawat. Ada yang parut hitam. Ada juga yang kulit jadi menggerutu. Nak hilang kan parut, bukan ambil masa singkat.

Cuba macam-macam product, tak jalan. Duit dah habis banyak. Akhirnya fadeup dan kecewa. Anda alami situasi ni? Sedih kan?

Review kali ni kak yana nak kongsi pengalaman team mate kak yana yang alami masalah sama. Jerawat bernanah, hilang kemudian timbul parut pula. Sekarang mak aihh cun melecun tau. Licin kulitnya.

Baik lah jom kita ikuti kisah beliau.

 

[MACAM MANA KULIT WAJAH SAYA PULIH DARI ‘SERANGAN’ JERAWAT]
Assalamualaikum.. Saya yaya. Saya nak kongsikan testimoni saya sendiri tentang masalah jerawat yang telah ‘menyerang’ saya tahun lepas. Dan saya bersyukur sangat² sebab shaklee banyak sangat membantu memulihkan dengan cepat.
.
Sebelum tu nak bagi tahu, kulit saya memang tak ada masalah jerawat ni. pernah jerawat dulu pun masa sekolah. itu pun tak berapa teruk sangat.Masa bulan jun 2017 kulit saya dah menampakkan jerawat² pasir. Silapnya bila saya pakai nutriwhite tanpa toner. saya hanya pakai pencuci, makeup remover dan nightcream je. baru saya tahu betapa pentingnya toner ni. memang best sangat pakai nutriwhite ni. memang dia bersihkan sampai kedalam pori tau. tapi sebab bila dah cuci tak ‘tutup’ dengan toner so kulit tu macam terdedah dengan bakteria. ni bukan sebab nutriwhite tau tapi sebab lepas habis saya pakai nutriwhite. Masa pakai nutriwhite tu hanya keluar jerawat pasir tapi mati balik dah jerawat tu. masih ok lagi.
.lepas tu saya dah gabra sebab nutriwhite habis. Silap saya lagi, patut saya top up la lagi nutriwhite kan..tapi tak, tergoda pulak nak pi pakai pulak produk lain. (menyesal sangat² 😔) . baru pakai 2 hari kulit jadi bertambah teruk, mula tumbuh jerawat banyak. satu ni pun tak reda lagi dah keluar yang lain. terus buang. ( ni la akibatnya kan. padan muka sendiri! ) aduhaii.. betapa menyesalnya daku.
.Kulit makin teruk, masa tu dah masuk puasa dah. kena pulak batuk yang kronik. sampai sesak nafas. muscle bengkak. rusuk sakit ya amat. tak boleh tarik nafas dalam². memang teruk sangat masa tu.
.

bayangkan nak raya masa tu, memang takde mood raya la jawabnya. rasa tak nak keluar rumah jumpa orang. nak bagi suami tengok muka ni pun rasa malu. Memang jiwa merudum masa tu. down sangat².
.

Start muka jerawat tu saya makan Vitamin C, Gla complex, Alfalfa pun ada makan juga masa tu kalau tak silap, Garlic pun saya makan. siap up dose lagi. sebab antibiotik semulajadi kan, Esp pun saya minum. Masa nak raya tu saya tambah lagi Vivix. Sebab batuk pula tu kan. Jadi saya memang ikhtiar dengan shaklee je.
.

Alhamdulillah sangat², kulit dah mula berubah. dari jerawat nanah tu dah terus mati. jadi parut² merah. masa ni saya amal pakai masker buat sendiri dari bahan² alami ni. letak vivix juga buat masker . dan ada juga letak bawang putih ( letak kat jerawat tu )
.

Bayangkan dari kulit yang teruk tu tak sampai beberapa bulan je saya dah pulih. hanya dengan makan vitamin shaklee. tak pakai yang lain, tak makan benda lain pun.
.

bulan November 2017 tu dah licin dah kulit. tinggal parut hitam je. cepat kan. padahal teruk tau. satu muka kena. tapi pulih dah. memang vitamin² tu sangat² membantu. serius!
.

Tapi masa tu tak terfikir nak ambil gambar. hanya ambil bila dah reda sikit je. boleh tengok gambar ni, ni kira dah ok sikit kalau tak lagi teruk muka. jerawat besar² dan bernanah. ada yg jerawat batu juga.
.

oh ya! batuk pun dah ok. lepas minum vivix tu, memang ok sangat lepas tu. bila bangun pagi selalu batuk² dulu. tapi masa tu perasan bangun pagi relax je. suami pun perasan juga batuk dah banyak kurang. kalau tak silap yang batuk ni tak habis lagi sebotol vivix tu ok dah.
.

Cuma tang jerawat je amik masa sikit beberapa bulan macam tu. nak pulih balik dari dalam. kita tak nak baik luaran je kan. so memang start tu takut nak pakai skincare sebarangan. hanya pakai produk shaklee saja. lagi bertambah percaya & yakin la kan dengan shaklee ni.
.

Sekarang, dah licin. parut pun dah hilang. kalau keluar jerawat tu, memang saya tak akan picit la..biarkan je. tapi kadang² tu die keluar sekejap pastu hilang balik. haha..macam malu² nak keluar gituu..
Nak beli balik nutriwhite dah takde stok. sedihnya.. kena la tunggu youth.
.

Ni dah masuk skincare Youth. Terus grab full set. Kulit memang bertambah² elok. sangat² suka. hihi. nampak banyak perubahan. pori mengecil. kulit lembut. dulu ada garis kat bawah mata ni. sekarang ni takde dah.. memang banyak sangatlah perubahan. mungkin sebab saya tambah lagi dengan makan Set Cantik shaklee kan. keperluan nutrisi tu dibekalkan dari dalam juga.
.

Konklusinya, saya memang dah yakin dengan produk shaklee ni. banyak membantu. kalau orang nak tanya pasal set jerawat shaklee ni memang saya lagi terror la kan..haha sebab dah pernah kena dah dah pulih dengan shaklee. lagi confident nak cerita kat orang. Dan orang tengok kita pun orang percaya.

Alhamdulillah..syukur sangat².

Apakah Skincare YOUTH? 

Baca lanjut di sini
Kelebihan Skincare YOUTH yang tiada pada skincare yang lain adalah
  • YOUTH diformulasikan sesuai untuk semua jenis kulit (kering, berminyak, kombinasi)
  • Meningkatkan pembaharuan sel (penting untuk licinkan parut berlubang) 10x lebih berkesan dan lebih power
  • Penggunaan YOUTH yang berterusan memberikan kesan 10 tahun lebih muda (diuji secara klinikal)
  • YOUTH 100% vegan dan bebas dari 1500 bahan terlarang
  • Mengandungi vitamin yang menyuburkan sel kulit
  • Lulus KKM, lulus ujian klinikal
  • Diuji oleh dermatologi
  • Diuji oleh oftalmologi
  • Tidak menyumbatkan liang pori
  • Hipoalergenic
Lihat testimoni YOUTH di sini
  1. Review 1 – Pori Wajah Mengecil
  2. Review 2 – parut hitam kronik hilang

Bagaimana nak dapatkan YOUTH Skincare?

Boleh hubungi kak yana di talian berikut

012-9576172 (http://aziyanaYOUTH.wasap.my)

Kak yana akan guide cara penggunaan YOUTH yang betul, dengan tips kecantikan kulit melalui penjagaan wajah dan pemakanan. Be beauty with me.

Nak kulit cantik bebas jerawat, bebas jeragat dan tampak 10 tahun lebih muda? Guna yang semulajadi dan YOUTH adalah revolusi skincare semulajadi yang diuji secara klinikal , terbaik di Malaysia.

Pencuci Muka Organic Untuk Semua Jenis Kulit
Review YOUTH Skincare: Pori Wajah Makin Mengecil