Kulit sunburn akan berlaku bila kita terdedah pada cahaya matahari pada tempoh yang lama. Bila kulit sunburn, nampak kulit macam merah terbakar. Biasanya orang yang main sukan selalu kena kulit sunburn. Tak kurang juga cikgu-cikgu yang kena berpanas untuk aktiviti sekolah. Haaa, tak syiok kan kalau kulit sunburn. Bosan dah tengok kekusaman kulit sendiri? Jadi macam mana nak hilangkan kulit sunburn dengan berkesan?

Kak yana ada caranya. Pasti berkesan. Tonton Video ini

Sebelum tu meh kak yana kabo , kalau cikgu-cikgu atau sape2 je lah selalu terdedah pada panas cahaya matahari, kesan yang pertama adalah mudah timbul jeragat. Jeragat ni sejenis masalah yang sangat degil nak hilang. Nak hilang mudah boleh dengan tepek krim merkuri.

Sebab apa jeragat?

Sinar uv ni akan merosakkan kolagen kulit, dan menghasilkan radikal bebas yang merosakkan sel-sel kulit kita di peringkat dermis. Haaa, jangan main-main naaa. Jadi timbul lah penuaan kulit seperti tompok jeragat, kedutan, dan kusam.

Jadi kena cegah awal-awal. Kulit sunburn boleh dicegah. Sebelum keluar berpanas, ada kaedahnya. Cara kak yana, amalkan pengambilan sunblock semualajdi iaitu Vitamin E dan Vitamin C

Satu kajian dari 10 orang mendapati bahawa 2 g vitamin C dan 1,000 IU vitamin E yang diambil selama 8 hari menyebabkan kulit sunburn akibat penahan matahari berkurang.

Macam mana kedua vitamin ni membantu?

Pendedahan kepada sinar ultraviolet menghasilkan radikal bebas dalam tubuh. Radikal bebas adalah molekul yang tidak stabil yang curi elektron daripada molekul yang lebih sihat untuk menstabilkan diri mereka. Antioksidan, macam vitamin C dan E, derma elektron pada radikal bebas, so molekul yang sihat ni tidak terganggu.

Vitamin E ia boleh mengurangkan keradangan dan kerosakan kulit yang disebabkan oleh pendedahan matahari. Sebelum melakukan aktiviti luar rumah dalam tempoh lama, ambil vitamin E terlebih dahulu untuk tempoh 1 jam sebelum keluar.

Vitamin C membantu menghalang enzim tirosinase, yang membantu menghalang pengeluaran melanin.

OK itu bahagian dalaman, bagaimana pulak bahagian luaran?

Di bahagian luaran, guna skincare YOUTH untuk renew semula sel-sel kulit rosak dan memberi nutrisi tambahan pada sel kulit serta memberi perlindungan di peringkat sel. baca juga

Skincare Semulajadi 100%Vegan Terbaik Di Malaysia

TESTIMONI KULIT SUNBURN

YOUTH SKINCARE 100% VEGAN – SKINCARE PALING SELAMAT

Shaklee sudah keluarkan product skincare terbaru yang mempunyai ciri-ciri berikut

  • 100% vegan – dihasilkan dari bahan botanikal terbaik dunia
  • Lulus KKM, lulus ujian klinikal yang ketat
  • Diuji oleh dermatologi
  • Diuji oleh oftalmologi
  • Tidak menyumbatkan liang pori
  • Hipoalergenic

MIliki kulit cerah tanpa rosakkan kulit malah suburkan kulit dengan vitamin, hubungi segera talian  HOTLINE YOUTH : 011-11548031(http://aziyanaYOUTH.wasap.my)

Dan istimewa untuk pelanggan kami yang beli direct YOUTH Skincare dengan kami anda akan mendapat keistimewaan berikut

  • Tips exclusive cara pakai YOUTH Skincare – salah pakai tiada result
  • Tips kecantikan kulit yang berkekalan bukan hanya dengan skincare
  • Cara nak tambah keberkesanan penggunaan YOUTH

Bagi yang nak dapatkan YOUTH Skincare dan vitamin anti sunburn, bertindak segera sebab stok memang menjadi rebutan ramai. Boleh habis 500 set dalam masa 3 jam sahaja.

Hubungi segera >> HOTLINE YOUTH : 011-11548031 (http://aziyanaYOUTH.wasap.my) atau boleh juga direct buat pembelian dengan klik ikon di bawah

Ingin dapatkan penjimatan dari pembelian? Daftar sebagai ahli. Hubungi kak yana http://aziyanaYOUTH.wasap.my untuk info lanjut pendaftaran sebagai ahli. Guna sendiri dengan harga ahli jauh lebih jimat dan berbaloi. anda juga boleh access secara direct dengan nutritionist dan group support untuk pengguna

Cara Dapat Kulit Cantik Dengan Vitamin C dan E
Produk Putih Kulit Paling Berkesan dan Selamat