Ramai wanita di luar sana nak kulit cantik. macam-macam cuba, dan sanggup ebrhabis untuk kelihatan cantik. Ada juga yang down dnegan masalah kulit yang tak setel-setel. Setiap masalah ada penyelesaianya. Kita kena mencari je. Kali ni kak yana nak kongsi bagaimana seorang wanita ni, yang asalanya punya kulit menggerutu, macam ada biji-biji jrawat pasir tapi sekarang tengah enjoy dengan kulit licin. Seolah kelahiran yang baru.

Wow memang best kan?

Apa yang dia buat? Kak yana kongsi dalam entry ni. kalau kalian ada masalah yang sama, u should try cara dia. Sebelum tu nak tunjukkmacam mana wajah asal dan wajah selepas. Mesti uolls tak sangka wajah selepas tu. There’s HOPE for you yang ada masalah kulit yang teruk.

Gambar sebelum adalah keadaan beliau sebelum buat program DETOX with Shaklee

dan selepas konsisten program detox, taraaa, macam orang baru kan? Banyak perubahan pada kulit, lebih fresh, lebih licin dan lebih cantik.

Dan gambar di bawah ni pula adalah selepas detox dan cuba skincare bebas paraben dan 100% vege iaitu skincare YOUTH. Lagi cerah lagi licin lagi awet muda. Nyata berbeza kan?

 

8 Kelebihan DETOX

Seperti yang kita sedia maklum detoks merupakan cara untuk mengurangkan toksik berlebihan dalam badan dan mengoptimumkan fungsi organ detoks dalam badan. Ada 8 kelebihan utama detox iaitu

  1. PENGURANGAN BERAT BADAN

Toksin memberi kesan buruk kepada keupayaan tubuh secara semula jadi untuk membakar lemak yang mengakibatkan kepada penambahan berat badan. Yang bertanggungjawab dalam menjaga kilang lemak anda adalah gen pemberi signal, dan apabila toksik telah melekat kepadanya, ia akan membuatkannya kurang berfungsi lantas mengakibatkan lebih banyak lemak terkumpul. Lambat laun, sel lemak baharu ini akan dipenuhi oleh lemak dan toksin yang berlebihan menyebabkannya tidak dapat berfungsi dengan baik malah ia langsung tidak dapat membantu dalam menghasilkan tenaga dan hormon yang elok sebagaimana sel lemak yang baik yang sepatutnya berfungsi.

2. MELEGAKAN RASA KEMBUNG DAN SEMBELIT (KOLON YANG LEBIH SIHAT)

Usus (termasuk kolon) membawa sisa dari tubuh badan anda, namun sebahagian dari sisa ini seperti makanan yang diproses, kurang serat serta lemak yang tidak sihat ini boleh terkumpul secara perlahanlahan dan membuatkannya tersumbat di dalam sistem anda. Pengumpulan toksin ini biasanya mengakibatkan seperti berat susah diturunkan dan anda akan berasa kembung dan yang lebih teruk lagi ia akan mengakibatkan anda mudah mendapat penyakit seperti penyakit kolon juga kanser kolorektum. Kolon adalah merupakan sistem kumbahan pada badan anda dan ia perlu dibersih serta dikosongkan bagi memastikannya berfungsi seperti biasa. Melalui detoks, anda boleh membersihkan kolon dan bukan sahaja melegakan masalah sembelit, ia juga mendorong kepada sistem pencernaan yang lebih sihat serta membuang sisa dan bahan kimia dari tubuh.

3. MEMBERI TENAGA

Tubuh mempunyai organ yang melakukan detoks dengan sendiri bagi membuang toksin, namun ia memerlukan tenaga yang banyak untuk berfungsi! Jumlah tenaga yang digunakan bergantung kepada jumlah toksin yang diproses olehnya. Kurang tenaga akan mengakibatkan anda cepat berasa letih dan ini merupakan tanda bahawa tubuh anda dipenuhi oleh toksin. Melalui detoks ia membantu dalam menyokong organ ini untuk mengeluarkan toksin, memberikan tubuh lebih tenaga dan stamina untuk anda melakukan pelbagai perkara yang lebih menyeronokkan

4. MENGURANGKAN NAFSU MAKAN

Membersihkan tubuh dari toksin yang tidak sihat serta menggantikannya dengan makanan bernutrisi tinggi akan memberi signal kepada minda untuk menginginkan makan yang sihat dan bernutrisi. Ucapkan “selamat tinggal” kepada kafein, gula dan lemak! (Atau sekurang-kurangnya ucapkan “hello” kepada keinginan tinggi kepada pilihan makanan yang lebih sihat!).

5. KULIT LEBIH CANTIK

Kulit merupakan organ luaran anda yang terbesar dan ia melambangkan kesihatan dalaman anda. Kulit anda membantu dalam membuang toksin dan kotoran dengan cara berpeluh, dan apabila sistem serta kelenjar peluh anda dipenuhi dengan toksin, ia akan mendorong kepada pelbagai kondisi kulit yang tidak sihat termaksuklah jerawat. Sekiranya toksin terkumpul lebih cepat dari dibuang, lebih tinggi juga jumlah toksin yang terkumpul dalam darah anda. Detoks dapat membuang toksin dari dalam badan anda dan apabila ia tidak lagi terkumpul, anda akan dapat lihat perubahan ketara pada kulit anda. Cuba bayangkan: Kulit yang bersih, dan bersinar. Siapa sahaja yang tidak menginginkannya?

6 MENGURANGKAN TEKANAN

Tertekan? Adakan toksin benar-benar mempunyai kaitan? Ya: apabila tubuh anda dipenuhi toksin, minda anda akan turut sama tertekan. Apabila toksin terbina dalam tubuh anda, kebolehannya untuk menyerap nutrien juga akan menurun dan tubuh badan anda semestinya tidak gembira dengan perkara seperti ini – ia benar-benar menakutkan apabila ia mengeluarkan hormon yang digelar Kortisol untuk memberitahu “Apa masalah dengan badan ni?”. Jadi, jika telah mengeluarkan toksin, anda boleh beritahu semula kepada Kortisol untuk bertenang dan biarkan tubuh anda untuk hilangkan tekanan. Pembersihan dapat memperbaiki ketajaman minda dan membolehkan anda untuk mendapat tidur yang lebih berkualiti

7. MENGUATKAN SISTEM IMUNISASI

Radikal bebas. TIDAK! Ya, kotoran radikal bebas akan berusaha untuk mendekati kita serta merosakkan sel, dan mendedahkan kita kepada toksin yang membuatkannya dapat membiak secara bebas. Radikal bebas akan berusaha keras untuk membinasakan sistem imunisasi anda dan mengakibatkan keradangan. Detoks dapat membantu untuk menghindari toksin maka ia tidak membantu dalam pembiakan radikal bebas, malah badan anda akan lebih fokus dalam memperkukuhkan lagi sistem pertahanan semula jadinya

8. TIDUR LEBIH LENA

Toksin, terutamanya besi berat, menggganggu keseimbangan sel normal dan menghasilkan radikan bebas. Radikan bebas juga mengakibatkan hormone tidur anda meningkat dan mengganggu corak tidur anda dan kadangkala mendorong kepada masalah insomnia. Sokong aktiviti membuang besi berat dari sistem anda ini dengan detoks dapat membantu badan anda untuk set semula corak tidur untuk tidur yang lebih berkualiti.

So bila buat detox betul-betul ditambah dengan pengambilan nutrisi yang lengkap memang akan nampak dan rasa perubahan yang sangat besar. Beliau ambil masa sebulan untuk detox. Manakala bulan 12 mula dengan mengambil COLLAGEN POWDER.

Baca juga >> 5 Sebab Kenapa Perlu Makan Collagen Hari Ini 

Selepas DETOX, untuk luaran belia menggunakan skincare 100% vege dan bebas dari 1500 bahan terlarang. Next entry kak yana akan kongsi tentang YOUTH SKINCARE ni. Sebelum tu boleh tonton dulu video ini

Y.O.U.T.H skincare

Yang best, 1 Mac ni ada promosi YOUTH tau.. Diskaun 20% dengan FREE products, FREE Membership & Free Postage. Pre order NOW. Boleh direct contact kak yana di talian di bawah

Bagaimana nak dapatkan buat DETOX dan DAPATKAN YOUTH?

Boleh Whats app ‘ Nak detox & youth  ‘ ke no 011-11548031 (klik link ini untuk lebih pantas http://aziyanashaklee.wasap.my)

Kak Yana akan guide cara detox dengan Shaklee dan cara guna YOUTH untuk kulit yang lebih glowing

Untuk COD :

Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan, Kampung Padang, Taman Impian

Setiap pembelian dengan Kak Yana layak menerima
  • Konsultasi Percuma Secara Berterusan
  • Jadual pengambilan vitamin yang berkesan
  • Tips Kesihatan Exclusive

BERMINAT NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE BERSAMA KAMI DENGAN MODAL RENDAH? KLIK LINK INI

Cara Dapat Kulit Cantik Tanpa Makeup
5 Sebab Kenapa Perlu Makan Kolagen Hari Ini