3 Cara Coq Trol Tingkatkan Kesuburan Suami dan Isteri

Pernah dengar COQ10? Coq10 biasanya ada dalam product kosmetik, tujuannya untuk cantikkan kulit dan kurangkan kedutan di wajah. Tapi tahu tak, coq10 juga adalah komponen utama untuk kesuburan lelaki dan wanita. Sebab itu bagi yang nak cepat hamil, pengambilan coq10 sangat membantu. Coq Trol adalah vitamin yang mengandungi 100mg coq10. Untuk entry kali ni kak yana nakkongsi bagaimana COQ Trol dapat bantu tingkatkan kesuburan sistem reproduksi lelaki dan wanita.

Untuk berjaya hamil, sperma perlu lah normal dan kuat untuk mensenyawakan ovum. Antara punca sukar hamil adalah bila ada masalah tidak subur seperti bentuk sperma yang tak normal, bilangan sperma yang sedikit, ovum yang tak matang. Rujuk juga >> 5 penyebab Utama Masalah Ketidaksuburan Lelaki

BAGAIMANA COQ TROL BANTU TINGKATKAN KESUBURAN

Kandungan COQ Trol adalah

 • 100mg Coq10
 • 2mg Resveratrol
 • 5.5mg Tocopherol

KKLIU 3143/2017
MAL20172913NCR
*Produk ini tidak bertujuan untuk diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
Ini adalah iklan produk suplemen.

 

Selain bertindak sebagai antioksida yang kuat untuk melawan tindakbalas oksidatif, CoQ10 juga menyokong sistem reproduktif yang sihat dengan meningkatkan tenaga dalam sperma dan ovum. Pengambilan CoQ10membantu:

 • Meningkatkan jumlah sperma yang sihat. [sumber kajian 1 dan 2]
 • Meningkatkan pergerakan sperma.  [sumber kajian 1 dan 2]
 • Meningkatkan kualiti ovum.

[ sumber kajian 1] [sumber kajian 2]

Sperma boleh rosak disebabkan oleh radikal bebas yang ada dalam badan. Bila merokok dan badan pula kekurangan antioksidan, tiada perlindungan untuk menentang kerosakan tersebut.

Baca juga >> Hilang Ketagihan Rokok, Berhenti Dengan Mudah

Untuk membantu pergerakan sperma yang laju dan ke depan (tidakberpusing-pusing di tempat yang sama) , mitkondria perlu mempunyai energy yang tinggi. Coenzyme Q10 adalah komponen yang penting untuk penghasilan tenaga di dalam sel. Ia berada di dalam mitokondria, stesen janakuasa sel. Jadi jumlah COQ10 yang tinggi dalam badan bantu tingkatkan pergerakan sperma menuju ke ovum.

baca juga >> Cara Tingkatkan Kesuburan Suami Bantu isteri Cepat Hamil

Keputusan dari kajian menunjukkan pengambilan 200mg COQ10 sehari meningkatkan bilangan sperma dan motility sperma. 

FAKTOR KEMEROSOTAN CO10 DALAM BADAN

Kajian telah menunjukkan bahawa 100mg Coenzyme Q10 memberikan pelbagai manfaat kepada badan. Walaupun CoQ10 secara semulajadi dihasilkan oleh badan kita, ianya merosot seiring dengan gaya hidup dan usia. Seawal usia 20 tahun, tubuh anda mengalami kesukaran untuk menghasilkan CoQ10. Mereka yang mengambil statin, ubat untuk merendahkan kolesterol, memerlukan jumlah CoQ10 yang lebih tinggi kerana ubat kolestrol tersebut mengurangkan penghasilannya dalam badan sebanyak 40%!

 

Jadi 1-2 biji COQ Trol setiap hari membantu pasangan yang mempunyai masalah tak subur dari segi jumlah bilangan sperma dan pergerakan sperma yang lemah serta telur yang tak matang untuk mempunyai peluang cerah untuk hamil.

Selain untuk meningkatkan kesuburan, berikut adalah manfaat lain yang diperoleh dengan pengambilan Coq Trol

#1: Tenaga yang berkekalan. 

Kandungan CoQ10 yang lebih tinggi menghasilkan lebih banyak tenaga di dalam sel anda serta membekalkan tenaga dengan lebih cekap. Hasilnya, anda boleh menjalani hari anda dengan bertenaga, cergas, dan berkeyakinan! Peningkatan CoQ10 membantu Meningkatkan kekuatan otot dan Mempercepatkan pemulihan luka.

#2: Perderan darah yang sihat.

CoQ10 lebih tertumpu pada organ-organ yang menggunakan banyak tenaga seperti jantung. Peredaran darah yang sihat menunjukkan jantung anda kuat dan sihat. Untuk mengekalkannya berdegup dengan sihat, anda memerlukan CoQ10 tambahan yang membantu:

 • Menguatkan otot-otot jantung.
 • Menyokong fungsi jantung yang sihat.
 • Meningkatkan paras tenaga untuk mereka yang mengambil statin.

#3: Memberikan kecantikan kulit 

CoQ10 juga terdapat di permukaan luar kulit yang melindungi kulit anda dari sinaran UV yang berbahaya. Ia juga membekalkan tenaga untuk sel-sel yang rosak memperbaiki diri mereka sendiri, jadi kulit anda kekal berseri dan kelihatan lebih muda. Pengambilan CoQ10membantu:

 • Menganjalkan kulit dan mengurangkan kedutan.
 • Meningkatkan tekstur kulit.

#4: Meningkatkan fungsi kognitif

Bertindak sebagai antioksida yang melindungi saraf, CoQ10membantu mengurangkan pembentukan plak amiloid,9salah satu punca utama Penyakit Alzheimer, di dalam otak anda. Kekalkan kesihatan sel-sel otak dan tingkatkan memori, tumpuan serta minda anda dengan CoQ10 yang juga membantu:

 • Menjana fungsi otak yang sihat.
 • Meningkatkan fokus dan fungsi-fungsi sel otak.

Bagaimana nak dapatkan Coq Trol?

Boleh Whats app ‘ Nak CoQ Trol  ‘ ke no 012-9576172 (klik link ini untuk lebih pantas http://aziyanashaklee.wasap.my)

Atau boleh terus buat pembelian dengan klik gambar di bawah

Kak Yana akan guide cara makan yang berkesan untuk dapat kesan maksima dengan COQ Trol

Untuk COD :

Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan, Kampung Padang, Taman Impian

Setiap pembelian dengan Kak Yana layak menerima
 • Konsultasi Percuma Secara Berterusan
 • Jadual pengambilan vitamin yang berkesan
 • Tips Kesihatan Exclusive

BERMINAT NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE BERSAMA KAMI DENGAN MODAL RENDAH? KLIK LINK INI

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge