Parut Yang Susah Nak Hilang? Makan Vitamin Ni
| | | |

Parut Yang Susah Nak Hilang? Makan Vitamin Ni

Parut susah nak hilang? Geram kan? Tiada orang yang suka bila tengok ada parut kat kulit terutamanya di wajah. Mesti nak cepat-cepat hilang. Tapi kalau parut hitam, memang ambil masa nak hilang. Parut yang selalu timbul biasanya disebabkan oleh jerawat. Walaupun jerawat mungkin boleh kecut cepat tetapi parut yang ditinggalkan biasanya akan ambil masa yang…

Collagen, Kenapa Perlu Ambil Terutama Bila Menjelang 40an
| | | | | | | |

Collagen, Kenapa Perlu Ambil Terutama Bila Menjelang 40an

Kalau cerita pasal collagen, ramai yang ingat ianya hanya untuk kecantikan. Jadi mereka yang dah sedia cantik, atau tidak ada masalah kulit akan memandang sepi bila ditunjukkan collagen. ye lah, macam tidak ada keperluan untuk kulit buat apa nak ambil kan. Haa, dalam entry ni kak yana nak share sikit tentang keperluan collagen yang mungkin…

Masker Muka Untuk Kecutkan Jerawat Kronik. Kesan Pasti Wow!!
| | |

Masker Muka Untuk Kecutkan Jerawat Kronik. Kesan Pasti Wow!!

Masker Muka Untuk Kecutkan Jerawat Kronik. Kesan Pasti Wow!! Perasaan bila ada jerawat kat muka¬† ” cepatlah kecut woiii, stress aku tengok dok menepek kat muka ni” . Betul kan? Kalau boleh sebiji jerawat pun taknak ada kat muka. Nak kulit ploles, nak kulit licin, cantik berseri sentiasa tanpa gangguan jerawat. Tapi bagaimana kalau dah…

Rawat Jerawat Bernanah Kronik Pulih Dengan 2 Langkah Mudah
| | |

Rawat Jerawat Bernanah Kronik Pulih Dengan 2 Langkah Mudah

Pernah tengok orang yang ada masalah jerawat kronik ? Jerawat kronik ni maksudnya jerawat yang besar, merah dan jelas sekali keradangan di kulit. Ada yang pakej bernanah, tanda jangkitan sudah kronik. Jika dibiarkan, memang boleh meninggalkan parut yang berlubang dan ini akan ambil masa dan product yang betul-betul hebat untuk licinkan semula. Nak pulihkan masalah…

Jerawat Bernanah : Tips Cepat Nak Atasi Sepantas 3 Hari
|

Jerawat Bernanah : Tips Cepat Nak Atasi Sepantas 3 Hari

Ada masalah jerawat ni bukan lah best. Serius tak best. Sebab tu ada yang rasa down, rendah diri, tak mau jumpa orang bila muka penuh jerawat. Bukan jerawat pasir, jerawat bernanah dan merah-merah tu. Nak tengok¬† muka sendiri pun tak syiok. Nak cuba product hilang jerawat pun takut. Takut jadi makin worst. Betul tak? Anda…

Youth Activating Serum – Perbaharui Sel 10x Ganda Rawat Kulit Jeragat
| | |

Youth Activating Serum – Perbaharui Sel 10x Ganda Rawat Kulit Jeragat

[et_pb_section admin_label=”section”] [et_pb_row admin_label=”row”] [et_pb_column type=”4_4″] [et_pb_text admin_label=”Text”] Jika kulit normal, biasanya serum tidak diperlukan. Tapi bila ada kulit bermasalah seperti jeragat, parut berlubang pemakaian serum adalah termasuk dalam rutin skincare setiap hari. Youth Activating Serum adalah serum yang pilihan untuk rawat masalah kulit jeragat, parut berlubang dan untuk kesan awet muda. Youth Activating Serum…

Rutin Skincare Pagi – Step By Step Cara Betul
| |

Rutin Skincare Pagi – Step By Step Cara Betul

Konsisten dengan rutin skincare pagi setiap hari adalah sangat penting sebab sepanjang hari kulit kita akan terdedah dengan pencemaran, sinar UV dan tekanan alam sekitar yang lain. Untuk hasil terbaik dari rutin skincare pagi, ada beberapa perkara yang kena ditekankan Pilih produk terbaik mengikut jenis kulit Gunakan dalam urutan yang betul AMALAN TERBAIK RUTIN PENJAGAAN…

Jerawat Kronik – Dulu Down Sekarang Confident Habis
| | |

Jerawat Kronik – Dulu Down Sekarang Confident Habis

KISAH JERAWAT KRONIK HILANG, KEYAKINAN DIRI NAIK 200% Ada amsalah jerawat kronik di muka memang boleh buat keyakinan diri hilang, malu nak berdepan dengan orang. Begitulah juga kisah yang kak yana nak kongsi hari ini. Alhamdulillah perasaan down beliau dengan keadaan jerawat kronik tu tak lama, beliau berjaya pulihkan semula keyakinan dan rawat wajah dari…

Rutin Skincare Orang Perancis, Tiru Mana Yang Bagus
|

Rutin Skincare Orang Perancis, Tiru Mana Yang Bagus

Passion kak yana memang dalam bidang kecantikan. Jadi suka la duk membaca bab-bab kulit, skincare dan makeup2 ni tambah ilmu. Masa duk search kat google , terklik la satu entry minah saleh ni cerita pasal rutin skincare orang Perancis. Ingat nak baca yang penting-penting je, sekali terbaca semua. Macam menarik pula. So nak kongsi lah…

Jerawat, Blackhead dan Whitehead Hilang Dengan Kentang. Jom Follow Caranya
| |

Jerawat, Blackhead dan Whitehead Hilang Dengan Kentang. Jom Follow Caranya

Kentang boleh guna untuk hapus jerawat, blakchead dan whitehead? Betul ke acah-acah je ni? Sebenarnya ada banyak cara semulajadi, guna bahan dari dapur je untuk hilang masalah jerawat, blackhead dan whitehead. Kentang mentah boleh bantu banyak masalah kulit. Kentang berupaya untuk Bersihkan kulit muka Bersihkan minyak yang berlebihan Bantu kawal dan cegah jerawat, jerawat, bintik…