Mengapa Pilih Vitamin Shaklee
|

Mengapa Pilih Vitamin Shaklee

Saya start consume produk Shaklee ni dah lama sejak 2011. Tahun 2012 saya mula daftar sebagai ahli Shaklee sebab rasa lebih jimat bila daftar sebagai ahli. Waktu itu, saya tidak begitu tahu pun keistimewaan Vitamin Shaklee ni yang semulajadi. Jadi kenapa saya pilih vitamin Shaklee? Vitamin Berkesan Actually sebelum saya mula konsisten dengan produk Shaklee,…

Makanan Berpantang Cepat Baik Luka Dalaman dan Luaran
| | | | | | | | | |

Makanan Berpantang Cepat Baik Luka Dalaman dan Luaran

Lepas bersalin, ibu-ibu akan lalui proses berpantang untuk kembalikan semula tenaga dan bantu tubuh untuk pulih luka dalaman dan luaran, terutama ibu-ibu yang bersalin czer. Jadi ada makanan tertentu yang mesti diamalkan oleh ibu berpantang jika mahukan proses recovery berlaku dengan lebih cepat. Jadi makanan berpantang harus diambil berat oleh penjaga ibu semasa pantang. Selain…

Cara Nak IF Lebih Berkesan Dengan Life Shake Eldeberry
| | | | | |

Cara Nak IF Lebih Berkesan Dengan Life Shake Eldeberry

IF atau nama panjang Intermittent Fasting sangat popular di kalangan mereka yang nak kurus. Bagaimana nak IF lebih berkesan? Ianya tidak sesusah seperti yang mungkin anda jangka. IF adalah proses susun makan ikut waktu¬† di mana penggiliran berlaku antara waktu makan dan waktu puasa. Ia lebih memfokuskan kepada waktu iaitu bila kita nak makan. Bagaimana…

Azam Tahun 2023 Nak Kurus, Bagaimana Caranya?
| | | | | | | | |

Azam Tahun 2023 Nak Kurus, Bagaimana Caranya?

Orang kata azam tahun baru yang paling banyak dibuat adalah azam nak kurus. Tapi bila sampai hujung tahun, idaknya kurus jugak. Banyak betul cabaran dan dugaan sepanjang tahun ya, sampai susah betul nak capai azam tu. Yang lebih sedih, azam tu dah carry forward banyak kali, tahun ke tahun. Aduhhh.. Beberapa hari je lagi nak…

Cara Nak Kecilkan Bentuk Badan Dengan Betul
| | | | |

Cara Nak Kecilkan Bentuk Badan Dengan Betul

Nak kecilkan bentuk badan? Nak ubah size XL ke size M? Boleh atau mustahil? Boleh kalau tahu caranya dan disiplin.¬†Kunci kejayaan dalam pengurusan berat badan adalah jumlah kalori yang diambil dan dibakar. Untuk menurunkan berat badan dengan cara yang betul, anda perlu mengelakkan kehilangan otot. Kenapa? Kalau kehilangan otot dan bukan kehilangan lemak, ia bukan…

Vitamin C Shaklee Murah : 2 Botol RM99 Free Keahlian
| | | | | |

Vitamin C Shaklee Murah : 2 Botol RM99 Free Keahlian

Vitamin C Shaklee Murah : 2 Botol RM99 Free Keahlian Free juga kos pos. Fuhhh macam tak percaya kan sebab shaklee tak pernah buat offer sebegini murah. Tapi kena percaya lah sebab ianya memang betul-betul kenyataan. Kebiasaannya harga untuk sebotol bagi ahli adalah RM92 tapi kali ni semua pelanggan akan dapat menikmati harga RM99 untuk…

| | | |

Cara Nak Kuatkan Sistem Imum Musim Covid

Pandemik yang kita harungi sekarang ni, entah bila akan berakhir. Priority kita sekarang ni adalah dalam KESIHATAN. Untuk lawan covid ni, yang paling penting adalah kuatkan sistem imun kita dan keluarga. Bagaimana nak kuatkan imun badan? Dalam entry ni saya akan share dengan anda cara nak lawan covid dan mengelakkan dari menjadi lebih teruk kesan…

Period Tak Lancar? Cara Berkesan Untuk Atasi
| | | | | | | |

Period Tak Lancar? Cara Berkesan Untuk Atasi

Orang perempuan kalau period tak teratur, tak lancar tak kira lah datang sikit-sikit ke, datang banyak ke, datang selang sebulan ka pendek kata tak stabil memang buat rasa cuak kan? Rasa macam ada tak kena je. Mula risau, mula takut. Sekarang ni pulak macam-macam penyakit wanita timbul. Cyst dan fibroid macam dah jadi normal pula….

ResV Produk Terbaru dari Shaklee 30% Lebih Power
| | |

ResV Produk Terbaru dari Shaklee 30% Lebih Power

Mac ini, shaklee keluarkan produk antioksidan dan antiaging terbaru yang mana 30% lebih powerful daripada VIVIX. Namanya RESV. Alhamdulillah sejak awal Mac di pasaran, ramai dah bagi feedback setelah mengamalkannya termasuk la saya sendiri. Mungkin ramai yang tertanya-tanya atau ingin tahu, RESV tu vitamin untuk apa? APAKAH RESV? RESV merupakan campuran polifenol unik berasaskan Anggur…

Collagen, Kenapa Perlu Ambil Terutama Bila Menjelang 40an
| | | | | | | |

Collagen, Kenapa Perlu Ambil Terutama Bila Menjelang 40an

Kalau cerita pasal collagen, ramai yang ingat ianya hanya untuk kecantikan. Jadi mereka yang dah sedia cantik, atau tidak ada masalah kulit akan memandang sepi bila ditunjukkan collagen. ye lah, macam tidak ada keperluan untuk kulit buat apa nak ambil kan. Haa, dalam entry ni kak yana nak share sikit tentang keperluan collagen yang mungkin…