Alfalfa Complex Shaklee : 6 Kelebihan Buat Lebih Sihat
| | | | | | | | | | |

Alfalfa Complex Shaklee : 6 Kelebihan Buat Lebih Sihat

Alfalfa Complex adalah vitamin signature formula yang dihasilkan oleh founder Shaklee iaitu Dr Forest Shaklee pada tahun 1950. Wow dah bertahna lama, hebat bukan? Apa kelebihan Alfalfa Complex shaklee? Ramai yang tak tahu Alfalfa Complex digelar The Father Of All Foods. Ianya merupakan sumber utama nutrient dan kloforil. Dalam budaya cina zaman dahulu daun Alfalfa…

Cegah Kanser Payudara : Jangan Tinggal Amalan Ini
|

Cegah Kanser Payudara : Jangan Tinggal Amalan Ini

” Kak mie, tadi baru balik tengok kawan yaya kena breast cancer. Bulan lepas baru jumpa dia, sihat ceria je. Bulan ni, nampak betul dia sakit. Dasat la breast cancer ni. Cepat betul merebak. Macam lain terus dia yaya tengok. Takutnya kak mie “ Kanser payudara adalah jenis kanser yang bermula di dalam tisu payudara….

Kanser Lymphoma Tahap 4 Sembuh Sepenuhnya : Apa Rawatannya?
|

Kanser Lymphoma Tahap 4 Sembuh Sepenuhnya : Apa Rawatannya?

“Anak puan mengidap kanser lymphoma, dan kanser ni dah berada di stage 4” Bayangkan perasaan seorang ibu bila doctor maklumkan berita ni. Bagai dihiris dan disiat-siat. Bila didiagnos kanser, siapa yang tak rasa down kan? Pulak tu bila kanser stage 4. Orang kata stage kritikal. Antara hidup dan mati. Kali ni kak yana nak kongsi…

FIBROID : Cara Kecutkan Tanpa Pembedahan
| | | | |

FIBROID : Cara Kecutkan Tanpa Pembedahan

Fibroid, walaupun ianya bukan kanser tapi penting untuk merawat fibroid kerana fibroid boleh mengganggu kesuburan dan menghalang kehamilan. Fibroid boleh berlaku di pelbagai tempat seperti dalam rahim, luar rahim atau antara lapisan rahim atau melekat pada rahim seperti struktur akar. Biasanya wanita berusia 30 hingga 50 lebih ramai mengalami fibroid. Macam mana nak kecutkan fibroid?…

Kecutkan Fibroid : Plan Pemakanan Bantu Pengidap Fibroid
| | | | | | |

Kecutkan Fibroid : Plan Pemakanan Bantu Pengidap Fibroid

Apabila mengidap fibroid, hanya anda yang tahu rasa ketidakselesaan dan kesakitan yang dialami. Sementara menanti rawatan untuk kecutkan fibroid atau pembedahan membuang fibroid, adalah penting untuk merancang pola pemakanan bagi harian. Ini boleh bantu bukan sahaja dari segi kawalan hormon tapi juga melambatkan pertumbuhan fibroid serta melatih tabiat amalan pemakanan sihat. Baca : Cara Kecutkan…

Ketumbuhan Payudara : Hilang Selepas 3 Minggu Amalkan VIVIX
| |

Ketumbuhan Payudara : Hilang Selepas 3 Minggu Amalkan VIVIX

DOKTOR SAHKAN KETUMBUHAN DI PAYUDARA HILANG SETELAH 3 MINGGU AMALKAN SUPLEMEN SHAKLEE . Assalamualaikum, Saya Zamzakidah Binti Abdul Hamid ingin berkongsi 1 pengalaman yang tak pernah terjangka oleh fikiran saya pada suatu ketika dulu dan sebagai seorang wanita, sesiapa pun tidak inginkan apa yang pernah saya alami. . Pada Julai 2014, ya pada tahun 2014,sudah…

Kanser Servik : 5 Soalan Popular Yang Sering Ditanya
|

Kanser Servik : 5 Soalan Popular Yang Sering Ditanya

Kanser servik atau kanser rahim adalah kanser kedua paling banyak berlaku kepada wanita dan ia meragut nyawa. Dengar perkataan kanser pun menakutkan. Kebanyakan tidak menunjukkan gejala awal sehingga berlaku peringkat bahaya. Jadi sebagai wanita, pastikan kita aware dengan perubahan dalam kesihatan kita. Baca entry 7 Tanda Kanser Servik Wanita Perlu Beri Perhatian untuk mengetahuinya. Ada…

Kanser Servik : 7 Tanda Yang Perlu Wanita Beri Perhatian
| |

Kanser Servik : 7 Tanda Yang Perlu Wanita Beri Perhatian

Kanser servik pembunuh wanita. Kanser ini menjadi pembunuh ketiga tertinggi dalam kalangan wanita.┬áMengikut pecahan kaum, insiden tertinggi kanser servik berlaku dalam kalangan wanita Cina, diikuti India dan Melayu. Dan setiap tahun sebanyak 2000 hingga 3000 pesakit kanser servik dimasukkan dalam hospital.┬áKanser serviks berkembang sangat perlahan. Oleh kerana terdapat sedikit sahaja gejala, ramai wanita tidak tahu…

Kanser Serviks Boleh Sembuh: Ini Caranya
| |

Kanser Serviks Boleh Sembuh: Ini Caranya

Sebut perkataan KANSER pun dah ngeri. Apalagi kalau alaminya.Kanser Serviks adalah kanser pangkal rahim, boleh sembuh jika dikesan awal. Biasanya kalau ada perubahan pada diri mereka. Sel pangkal rahim yang abnormal boleh menyebabkan Kanser Serviks. Jika wanita alami Kanser Seviks, boleh sembuh ke? Entry kali ni kak yana nak kongsi satu kisah seorang ibu anak…

Pulihkan Kanser Payudara : Harapan Kembali Sihat Tinggi
|

Pulihkan Kanser Payudara : Harapan Kembali Sihat Tinggi

Bila disahkan mengidap kanser, tiada siapa yang akan tenang. Seperti batu besar menghempap kepala, itulah perasaan yang mungkin dihadapi oleh mereka yang didiagnos kanser terutama wanita. Di malaysia, kanser payudara adalah yang paling tinggi dihidapi wanita diikuti dengan kanser pangkal rahim. 1 dalam 19 orang adalah berisiko untuk alami kanser payudara. Ada 4 tahap Kanser…