Vitamin E : Vitamin Penting Untuk Lelaki

Vitamin E: Vitamin Penting Untuk lelaki | Entri kali ni khas untuk lelaki yang hebat dan perkasa. Eceh. Bila sebut pasal vitamin, ramai lelaki tak ambil peduli. Tetapi kalau sebut vitamin E, anda sebagai lelaki sejati seharusnya perlu ambil peduli. Lelaki terutama di peringkat umur 20an, 30an dan 40an sangat memerlukan Vitamin E.

Apa itu Vitamin E

Vitamin E adalah kategori vitamin antioksidan yang melindungi sel dari kerosakan. Bagi lelaki, vitamin E mempunyai pelbagai manfaat hebat yang merangkumi daripada kecergasan fizikal sehingga kesihatan jantung dan meningkatkan peluang anda untuk menjadi seorang bapa atau bahasa mudahnya tingkatkan kesuburan.

Usia 20an

Pada usia 20an, paras testosteron berada pada paras memuncak. Vitamin E mengekalkan paras hormon yang sihat dan meningkatkan paras testosteron lelaki *.

* Rujukan:

 1. UMEDA, F., KATO, K., MUTA, K. and IBAYASHI, H. (1982). Effect of vitamin E on function of pituitary-gonadal axis in male rats and human subjects. Endocrinologia Japonica, 29(3), pp.287-292.

Usian 30an

Pada usia ini kebanyakan lelaki telah merancang untuk berkahwin dan mempunyai anak. Vitamin E dan selenium membantu dalam meningkatkan kesuburan lelaki *

* Rujukan:

 1. Moslemi, M. and Zargar, S. (2011). Selenium & vitamin E supplementation in infertile men: effects on semen parameters and pregnancy rate. International Journal of General Medicine, p.99.
 2. Vézina, D., Mauffette, F., Roberts, K. and Bleau, G. (1996). Selenium-vitamin E supplementation in infertile men. Biological Trace Element Research, 53(1-3), pp.65-83.

Usian 40an

Pada usia ini, ada kebanyakan lelaki telah mengalami masalah kesihatan, antaranya adalah diabetis, jantung, kolestrol tinggi. Vitamin E mengoptimumkan kesihatan dan hormon lelaki *.

* Rujukan:

 1. Andrology Australia. (2017). Prostate enlargement or BPH. [online] Available at: https://www.andrologyaustralia.org/prostateproblems/prostate-enlargement-or-bph/ [Accessed 21 Jun. 2017].

Bagaimana Vitamin E Meningkatkan Kesihatan Lelaki

#1. Tingkatkan kecerdasan prestasi Sukan

Sekiranya anda peminat sukan dan latihan ketahanan, Vitamin E boleh membantu meningkatkan prestasi anda melalui:

 1. Mengurangkan kekejangan otot anda.
 2. Mengurangkan kesakitan otot dan kerosakan sel.
 3. Mengekalkan jisim otot anda.

#2. Memastikan jantung anda mengepam dengan sihat

Untuk prestasi yang lebih baik, selain memiliki tubuh yang sihat dan tenaga yang mencukupi, anda juga memerlukan jantung yang sihat untuk mengepam darah dan membekalkan nutrien kepada Sel-sel anda. Vitamin E:

 • Menghalang pembentukan plak di arteri anda.
 • Meningkatkan peredaran darah dan mengurangkan risiko
  pembekuan darah

#3. Meningkatkan Kecergasan Sperma

Pengambilan vitamin E secara tetap membantu:

 • Meningkatkan jumlah sperma yang sihat.
 • Melindungi sperma daripada serangan radikal bebas.
 • Meningkatkan bentuk dan pergerakan sperma yang sihat.
 • Mengekalkan tahap Testosteron yang sihat

Baca juga >> Cara Tingkatkan Kesuburan Suami bantu Isteri Cepat hamil

Apakah Vitamin E Yang Terbaik Di Pasaran?

Vitamin E keluaran Shaklee lengkap dengan selenium dan dari sumber semulajadi yang mudah diserap oleh badan, Elakkan pilih vitamin E yang sintetik. Selenium dalam vitamin E pula berfungsi untuk menambahkan penyerapan vitamin E. Ditambah lagi dengan ekstrak biji anggur yang mampu untuk mencegah kanser menjadikan Vitamin E shaklee sangat berkualiti dan lengkap dengan nutrisi yang hebat. Tidak perlu lagi untuk beli vitamin E dan Selenium secara berasingan.

Nak tahu banyak lagi kelebihan Vitamin E selain untuk lelaki, boleh baca di blog kawan saya 7 Kelebihan Vitamin E

Bagaimana Nak Order Vitamin E Shaklee?

Sebotol Vitamin E mengandungi 120 biji

Harga pasaran RM160 | Harga bila jadi ahli RM128

Boleh klik link wasap.my/60129576172/vitaminE

OD: Kuantan | Indera Mahkota | Semambu | Bukit Rangin

Pengedar Shaklee Kuantan

Join kami untuk tambah income dengan jadi Pengedar Shaklee. Yuran serendah RM35 sahaja.

Klik wasap.my/60129576172/nakjadipengedar

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge