| | |

Kaki Patah dan Luka Pembedahan Cepat Pulih

Bila accident, kaki patah dan terpaksa melalui pembedahan untuk masukkan besi biasanya akan mengambil masa yang lama untuk pulih. Ia bergantung juga keadaan kesihatan pesakit. Tapi ada cara cepat nak pulih dan baik bagi keadaan kaki patah atau tulang retak. Dalam entry ini, saya nak kongsi tips nak pulih cepat bila kaki patah dan luka pembedahan. Jadi jika anda yang sedang mencari solusi nak cepat baik luka dan patah tulang, entry ni untuk anda.

Kesan Kaki Patah

Kaki patah adalah kecederaan yang serius dan boleh mengakibatkan kesakitan yang teruk. Selain daripada kesan fizikal, ianya juga boleh menyebabkan susah nak bergerak secara bebas, dan tentunya rasa tak selesa. Pemulihan yang tepat adalah penting untuk memperbaiki kekuatan tulang yang terjejas.

Rawatan yang efektif adalah penting bagi pemulihan yang cepat dan menyeluruh.

Cara Nak Cepat Pulih Luka Pembedahan dan Patah Kaki

Selain daripada penjagaan perubatan yang profesional, penambahan vitamin tertentu dalam pemulihan kaki patah boleh membantu mempercepat proses kesembuhan dan menguatkan kesihatan tulang. Paling utama adalah ambil makanan berkhasiat iaitu makanan yang kaya dengan nutrien penting untuk cepatkan pemulihan.

Ambil diet harian yang kaya dengan kalsium, vitamin D, vitamin C, dan protein untuk memperbaiki dan menguatkan tulang.

  1. Vitamin D: Vitamin D memainkan peranan penting dalam penyerapan kalsium dan pengukuhan tulang.
  2. Vitamin C: Vitamin C adalah nutrien yang diperlukan untuk sintesis kolagen, yang membantu dalam penyembuhan dan pembentukan tisu-tisu baru. Buah-buahan seperti oren, strawberi, kiwi, dan sayur-sayuran hijau adalah sumber semulajadi vitamin C. Boleh mengambil suplemen vitamin C untuk menambahbaik pemulihan kaki patah.
  3. Kalsium dan Magnesium: Kalsium adalah unsur penting dalam pembentukan tulang, manakala magnesium membantu penyerapan kalsium ke dalam tulang.
  4. Omega-3: Asid lemak omega-3 adalah penting untuk mengurangkan keradangan dalam badan dan membantu pemulihan yang lebih cepat.

Pemulihan kaki patah adalah proses yang memerlukan masa dan penjagaan yang teliti. Dalam usaha untuk mempercepat pemulihan, penambahan vitamin yang sesuai dalam pemakanan anda dapat memberi manfaat yang signifikan

Testimoni Patah Kaki & Luka Pembedahan Cepat Baik

Assalamualaikum, saya Azarul berusia 49 tahun. Pada 23/5/22 saya terlibat dengan kemalangan motosikal yang menyebabkan saya mengalami patah kaki kiri dan Luka yang agak parah.

Saya menjalani pembedahan memasang besi di kaki. Seminggu saya terlantar dihospital.

Setelah pulang kerumah, kebetulan jiran saya, Puan Tini memperkenalkan saya dengan produk Shaklee 4 serangkai ini untuk menambah keberkesanan pemulihan kecederaan saya.

Produk yang saya ambil ialah

  • Vivix
  • Omega Guard
  • ESP
  • Ostenutrix

Selama 3 bulan saya menggunakan suplemen Set Patah Kaki ini mengikut cara makan yang disyorkan. Alhamdulillah luka saya cepat baik dan tiada jangkitan, beransur pulih dengan berkesan.

.Terima Kasih Shaklee. Terima Kasih Supermom Shaklee Story!

Perkongsian Oleh : Azarul Akhmal Bin Yaali

Bagaimana Nak Order

Boleh hubungi kak yana di no 012-9576172 atau klik link wasap.my/60129576172/vitamin_patah

COD: Kuantan | Indera Mahkota | Semambu | Bukit Rangin

Pengedar Shaklee Kuantan

Join kami untuk tambah income dengan jadi Pengedar Shaklee. Yuran serendah RM35 sahaja.

Klik wasap.my/60129576172/nakjadipengedar

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge