Tona kulit tak sekata ni biasanya selalu dikaitkan dengan sunburn. Lagi-lagi kalau yang pakai tudung, nampak ketara belaknya. Yang kawasan terdedah lebih gelap dari kawasan yang dilindungi tudung.

 

Nak kulit kembali cerah sekata? Kalau tak cerah pun, biar sekata tona kulitnya. Takde lah sini gelap sana pula gelap kan?

Yang jadi masalah juga, bukan sahaja gelap tapi juga ada bintik-bintik hitam. Apa lagi…jeragat la. Eeee ngeri betul dengan jeragat ni kan?

Apa Penyebab Tona Tak Sekata?

Bila terlalu terdedah kepada sinar UV, akan menyebabkan melanin terbentuk. Melanin berlebihan punca kepada pigmentasi. Ini kerana sinar ultraviolet menggalakkan kulit menghasilkan lebih banyak melanin untuk melindungi kulit dari cahaya UV.

Pada masa yang sama ia menyebabkan kolagen dalam dermis rosak dan kulit mula kehilangan keanjalan. Jadi kekurangan elastin dan kolagen membawa kepada nada dan tekstur kulit yang tidak sekata.

Kulit yang alami masalah tona tak sekata ni akan buatkan kulit nampak lebih tua dari usia. kering dan payah nak apply makeup.

Cara paling Efektif Untuk Atasi Tona Kulit Tak Sekata

Yang paling asas adalah amalkan rutin penjagaan skincare harian yang konsisten, Ada macam-macam skincare yang claim boleh bantu untuk masalah tona tak sekata ni. Tapi tak semua berkesan.

Kenapa tak berkesan?

Sebab utamanya adalah pembentukan selular yang menyekat pori-pori kulit dan  menghalang produk daripada menembusi kulit serta menghasilkan perubahan yang diinginkan.

Jadi nak buat macam mana?

Penting untuk kita cukup nutrisi dalaman yang menyokong kulit. Antaranya adalah Vitamin C dan Collagen. 

Untuk elak collagen rosak disebabkan sinar UV, kulit perlukan antioksidan. Di sini, Vitamin C mainkan peranan. Jadi dengan pengambilan VitaminC, bantu perlindungan pada sel kulit dan collagen.

Collagen yang berkurangan terutama bila umur meningkat, akan ditambah dengan pengambilan Collagen Powder.

Bila diambil bersama, bukan sahaja tona kulit jadi lebih sekata tapi juga keanjalan meningkat. Kulit lebih cerah dan lebih tegang. Ini yang orang perempuan nak kan?

Kulit cantik ni boleh tambahkan keyakinan kita terutama kalau kita jual product cantik. Kulit tak lawa, siapa berkenan nak beli. Ye dak?

Jadi mulakan rutin harian dengan pengambilan Vitamin C dan Collagen Powder hari ini. Selain tu jangan tinggal krim siang yang ada sunblock 

Baca juga

5 Sebab Kenapa Perlu Makan Kolagen Hari Ini

Nak dapatkan kat mana Vitamin C dan Collagen Powder terbaik di pasaran? 

Boleh hubungi kak yana. Product ni natural based, tiada bahan berbahya yang boleh bagi kesan tak elok pada badan. Bukan setakat lulus KKM tapi diiktiraf oleh saintis bertaraf dunia. Diuji keberkesanannya secara klinikal.

Bagaimana nak dapatkan Collagen Powder Shaklee dan Vitamin C?

Boleh Whats app ‘ Nak Collagen Powder dan Vit C ‘ ke no 012 9576172 (klik link ini untuk lebih pantas http://aziyanashaklee.wasap.my) . Specail bulan JUN, ada promotion harga runtuh untuk Collagen Powder.

  • Buy 2 Less 5%
  • Buy 6 Free 1 Box

Atau klik button ini untuk terus buat pembelian

Kak Yana akan guide cara makan yang berkesan untuk dapat kesan maksima dengan pengambilan Collagen dan Vitamin C. Pasti cantik lah!

Untuk COD :

Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan, Kampung Padang, Taman Impian

Setiap pembelian dengan Kak Yana layak menerima
  • Konsultasi Percuma Secara Berterusan
  • Jadual pengambilan vitamin yang berkesan
  • Tips Kesihatan Exclusive

BERMINAT NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE BERSAMA KAMI DENGAN MODAL RENDAH? KLIK LINK INI

Rawat Muka Akibat Salah Pakai Product
Krim Siang Untuk Kulit Jeragat Ada Sunblock