|

Ada Cara Nak Hentikan Sel Kanser Dari Merebak?

Dah diagnos dengan penyakit kanser, bagaimana nak hentikan sel kanser dari cepat merebak?

Sebut pasal kanser, semua orang takut. Sebab kanser adalah pembunuh no 3 tertinggi di Malaysia. Zaman sekarang, peningkatan mereka yang mengidap kanser semakin ketara.

Bila kena kanser, takut, risau, rasa down dan seolah tidak punya harapan. Biasanya begitulah lah kan sebab tu moral support dari keluarga sangat diperlukan.

Allergic Acid Menghentikan Sel Kanser Merebak

Apa itu Allergic Asid?

Asid Ellagic adalah nutrien semulajadi yang terdapat dalam buah-buahan dan kacang yang mempunyai sifat anti-kanser yang kuat. Ia bukanlah rawatan kanser, tetapi penting untuk memahami betapa perlunya nutrien ini apabila anda sedang melalui rawatan untuk pulih dari kanser.

Bagaimana Allergic Acid Bertindak Untuk Sekat Sel Kanser?

Asid Ellagic adalah konstituen polifenol yang terdapat dalam 46 buah buah dan kacang yang berbeza seperti anggur, delima, raspberi merah, strawberi, blueberry, dan walnut.

Asid Ellagic menghalang pengikatan karsinogen pada DNA dan menguatkan tisu penghubung, yang boleh menyebabkan sel kanser merebak.

Asid Ellagic mempunyai keupayaan untuk menghalang mutasi dalam DNA sel. Selain itu, ia dianggap sebagai perencat kanser yang mempunyai keupayaan untuk menyebabkan apoptosis atau kematian sel normal dalam sel-sel kanser

Asid Ellargic Bunuh Sel Kanser 

Sel-sel yang sihat mempunyai kitar hayat normal kira-kira 120 hari sebelum mereka mati. Proses ini dipanggil apoptosis (kematian sel semula jadi). Tubuh menggantikan sel yang mati ini dengan sel-sel yang sihat. Sebaliknya, sel kanser tidak mati. Sel kanser membahagi dengan cepat, menjadikan dua sel kanser, kemudian empat, lapan, 16, 32 dan sebagainya.

Dalam ujian makmal, Ellagic Acid menyebabkan sel-sel kanser melalui proses apoptosis biasa tanpa merosakkan sel yang sihat. Kemoterapi, radiasi dan rawatan yang paling konvensional menyebabkan kematian sel-sel kanser dan sel-sel yang sihat secara sembarangan, mungkin merosakkan sistem imun dalam proses. Asid Ellagic adalah jelas pilihan bijak.

Asid Ellagic mengikat dengan karsinogen (bahan kimia yang menyebabkan kanser) menjadikannya tidak aktif,  menghalang karsinogen daripada mengikat DNA dan mengurangkan tahap glukosa (turut membantu dalam pengurusan diabetes).

Asid ellagic (iaitu dari ellagitannins), digabungkan dengan glukosa, memastikan bahawa sel-sel kanser mendapat asid ellagic yang lebih besar daripada sel-sel normal kerana sel-sel kanser mengambil 15 kali lebih banyak glukosa daripada sel-sel lain. Ini bermakna sel-sel kanser mungkin mendapat lebih banyak asid ellagic daripada sel normal

Makanan Tinggi Kandungan Allergic Acid

Jadi apa diet yang sesuai untuk pesakit kanser supaya dapat membantu untuk menghalang pembiakan sel kanser sekaligus meningkatkan potensi untuk sembuh?

 • strawberries
 • grapes
 • blackberries
 • raspberries
 • cranberries
 • pomegranate
 • guava
 • pecans
 • walnuts

VIVIX dan Allergic Asid

VIVIX dihasilkan daripada 4 bahan utama. Salah satunya muscodine grape. Muscodine grape mengandungi asid ellergic. VIVIX mengandungi polyphenols. Melalui ujian klinikal,  polyphenols yang terbukti membantu dalam melindungi sel dari kerosakan. Boleh rujuk kajian ini juga mengenai kaitan polyhenol dan kanser

Kajian 1 – Natural Polyphenols for Prevention and Treatment of Cancer

Kajian 1 – Polyphenols and cancer cell growth.

 

Baca juga

6 Kelebihan Utama Vivix Bila Diambil Secara Berterusan

Testimoni Vivix Memberi Kesihatan Lebih Baik Kepada Pesakti Kanser

Macam mana nak dapatkan VIVIX?
Boleh Whats app ‘ Nak VIVIX ‘ ke no 011-11548031 (klik link ini untuk lebih pantas http://aziyanashaklee.wasap.my)

Kak Yana akan guide cara makan yang berkesan untuk dapat kesan maksima dengan VIVIX
Untuk COD :

Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan, Kampung Padang, Taman Impian

Setiap pembelian dengan Kak Yana layak menerima
 • Konsultasi Percuma Secara Berterusan
 • Jadual pengambilan VIVIX yang berkesan
 • Tips Kesihatan Exclusive

BERMINAT NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE BERSAMA KAMI DENGAN MODAL RENDAH? KLIK LINK INI 

 

 

 

 

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge