Nak cari serbuk protin terbaik di  pasaran? Pening nak pilih mana satu yang terbaik. Dont wurry, kak yana tolong. Eceh. Ada 6 tips yang menunjukkan serbuk protin tu bagus untuk dijadikan pilihan utama. Ye lah apa kita beli mestilah berpatutan dengan kualitinya. Tambah pula kalau yang nak masuk dalam badan kan? So entry ini akan bantu kalian macam mana nak pilih serbuk protin terbaik di pasaran.

Sebelum tu, kak yana listkan dulu siapa yang perlukan protin ni? Tak cukup ke dengan makan ayam dan ikan je? Zaman sekarang ni. sumber ayam dan ikan kalau cukup pun tapi dah kurang kualitinya, kalau ayam organic tak semua yang mampu beli kan? So kekurangan protin banyak berlaku. Kita mungkin tak sedar. Tapi bila erambut kuku rapuh, kulit kusam, badan tak bertenaga, menggeleber, itu tanda kita perlukan protin.

So ini 6 tips yang perlu diberi perhatian untuk pilih serbuk protin terbaik supaya kita dapat faedah kesihatan yang optimum melalui pengambilan protin.

Tips #1 : Pilih protin dari soya

Kenapa soya? Soya sesuai untuk semua peringkat terutama mereka yang alami lactose intolerant.Kebaikan lain adalah

  • mempunyai kesan rendah kolestrol
  • pengambila protin soya yang berterusan membantu wanita untuk urus sindrom menopause seperti hot flush dengan lebih baik
  • 100% plant based sesuai untuk vegetarian

Tips #2: Tiada tambahan gula 

Kebanyakan pengeluar serbuk protin menambah gula dalam protin mereka. Buat pilihan terbaik dan pilih yang bebas gula. Kenapa?

  • Ambil protin bermakna kita boleh elak ambil pemakanan yang tinggi kalori sebab protin mengenyangkan
  • Membantu untuk kekalkan paras gula normal

Baca juga :

Kenapa Orang Suka Makan Manis Perlukan Lebih Protin?

Tip #3: Mempunyai index glisemik rendah 

Index glisemik (GI) adalah index yang menunjukkan kesan makanan terhadapa paras gula dalam darah. Tinggi GI menyebabkan kenaikan paras gula secara mendadak dalam darah dan menyebbakan kita cepat lapar dan cepat letih. Jadi index glisemik rendah membantu

  • kekalkan paras gula dalam darah
  • Beri kenyang lebih lama
  • kawal pemakanan dan berat badan

Tip #4: Lengkap dengan 9 asid amino perlu 

Asid amino adalah binaan asas protin. Pengambilan 9 asid amino perlus etiap hari  adalah penting untuk

  • fungsi badan yang optimum. Kurang satu, terganggu fungsinya
  • Proses bilogical seperti memberi struktur pada sel, penghantaran dan penyimpanan nutrient dan penghasilan organ, kalenjar dan otot.
  • Proses pembaikan tisu pada kulit, tulang dan rambut

Tips #5: NON GMO

Genetically Modified Organism (GMO) adalah tumbuhan atau haiwan  atau mikroorganisma  yang mana secara genetiknya telah diubahsuai menggunakan teknik kejuruteraan. Makan GMO produk yang terlalu banyak boleh menimbulkan masalah kesihatan untuk tempoh jangka masa panjang.

Non GMO memastikan

  • nutrisi adalah kekal dalam sumber makanan.
  • Lebih selamat dan lebih sihat

Tips #6: Rendah lemak

Pilh 3g lemak untuk setiap 100g protin untuk kekalkan ketumpatan otot dan paras kolestrol yang normal. Jangan lebih dari tu.

Apa Serbuk Protin Terbaik Di Pasaran

” saya tak tahu lah brand apa yang ada semua tips yang dinyatakan” 

jangan risau, kak yana akan bagi cadangan mana satu yang terbaik. ESP (Energizing Soy Protin) dari Shaklee memenuhi semua ciri protin yang dinyatakan di atas. Plus ESP ni natural source dan sangat ketat dari segi pemilihan sumber protin tu sehingga di beri skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 – iaitu nilai tertinggi protein keterhadaman dan protein yang paling berkualiti. Haaa memang inilah yang dicari-cari kan

Setakat ni, ini jelah sumber protin pilihan kak yana yang menang ada semua tips tu.

ESP boleh diambil oleh lelaki dan perempuan

  • Merancang nak hamil
  • Ibu hamil
  • Ibu berpantang
  • Ibu menyusu
  • Remaja
  • Anak sekolah
  • Warga emas
  • Mereka yang ada masalah jerawat dan jeragat
  • Mereka yang ada masalah gastrik
  • Mereka yang nak badan bertenaga sepanjang hari

 

Nak dapatkan ESP ?
Boleh Whats app ‘ Nak ESP  ‘ ke no 012 9576172 (klik link ini untuk lebih pantas http://aziyanashaklee.wasap.my)
Kak Yana akan guide cara makan ESP dan resepi ESP yang best2 tau.
Untuk COD :
Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan, Kampung Padang, Taman Impian

 

Product Collagen Terbaik Malaysia dan Berkesan
Kenapa Orang Suka Makan Manis Perlukan Lebih Protin?