Liang pori wajah besar, kulit akan nampak kasar. Bila kasar, tak gebu lah kan? Kenapa pori wajah besar? Salah satunya sebab penegeluarna minyak di wajah banyak. Jadi pori akan membesar sebab nak tampung minyak. Kalau kulit kurang kolagen, lagi jelas nampak pori tu. Boleh jadi juga sebab terlalu terdedah pada sianran UV, so kulit rosak, lapisan kolagen pun rosak. Jadi ada banyak punca, dalaman dan luaran.

Nak kecilkan liang pori, cara paling berkesan kena rawat dari luaran dan dalaman.

Luaran, boleh guna skincare. Tapi mesti skincare yang betul. Apa skincare yang terbaik untuk masalah liang pori besar? Boleh cuba YOUTH, pasti berkesan tanpa kompromi. Detail, rujuk ENTRY INI.

Untuk dalaman pula nak rawat macam mana? Kak yana lebih suka dengan penggunaan Vitamin. Sebab kulit tanpa nutrisi yang betul dan cukup memang akan ada banyak masalah. Tiada jerawat, tapi pori wajah besar pun tanda kulit perlukan nutrisi yang lebih lagi. Maish ada yang kurang.

Vitamin Kecilkan Liang Pori

Ada 5 vitamin khusus untuk kecilkan liang pori wajah.

  • ESP
  • VITAMIN C
  • GLA COMPLEX
  • COLLAGEN POWDER
  • COQ TROL

Kena makan semua ke? Nak cantik complete tak? Hihihih kalau nak cantik complete harus consume semua. Kesannya jauh lebih baik berbanding kita ambil satu-satu. Sebab vitamin ni sinergi. Untuk satu berfungsi, kena ada sokongan yang satu lagi. Contoh protin dan collagen. Sebab tu yang ambil ESP dan collagen bersama lebih cepat kesannya berbanding yang ambil asing sebab collagen memerlukan sokongan protin untuk bina collagen kulit. Protin, binaan asas sel. ESP mengandungi 9 asid amino perlu yang tidak dihasilkan oleh badan.

Kalau asid amino daripada ESP tu ibarat bata, kolagen ibarat simen yang melekatkannya. So nak bina sel kulit yang anjal, perlu keduanya serentak.

Baca juga >> 5 Sebab Kenapa Perlu Makan Collagen Hari ini 

 

Macam mana pula dengan vitamin lain tu?

COQ Trol adalah sumber vitamin COQ10. Selain mengandungi 100mg COQ10, COQ Trol juga mengandungi Resveratrol dan Tocopherol. COQ10 adalah sumber utama yang menjana tenaga dalam sel kita. Nak kulit penuh energy, pinkish2 gitu sila jangan culas makan coq trol tau. Boleh rujuk entry 3 Cara Coq Trol Cantikkan Kulit kalau nak tahu macam mana coq trol berfungsi.

GLA Complex, sahabat baik wanita. Sebab ia bantu stabilkan hormon. Orang perempuan ni nak cantik gebu no 1, hormon kena stabil. Kalau kacau bilau, banyak lah yang ganggu. Sebab untuk cantik, banyak hormon terlibat. Contohnya. pengeluaran sebum di wajah pun dikawal hormon. GLA membantu untuk seimbangkan sebum di wajah dan juga mengandungi VItamin E yang boleh membantu untuk rawat luka dalaman contohnya mereka yang alami masalah jerawat.

Vitamin C pula, vitamin antioksidan yang membantu melawan radikal bebas yang boleh merosakkan sel. Vitamin C penting untuk sintesi kolagen dan meningkatkan daya imun. Justeru, vitamin C dan COllagen juga saling berkait. Klik link di bawah untuk tahu bagaimana pula Vitamin C dan Collagen saling memerlukan

Cara Dapat Kulit Cantik Tanpa Makeup

Bagaimana Testimoni Pengguna ?

Berapa ramai yang dah cuba set ni? Alhamdulillah ramai yang dah dapat kesan positif hasil konsisten makan Set radiant 5 ni.

Kulit anjal, moist, pori mengecil 

Kulit halus, liang pori mengecil, tak mudah sunburn

Liang pori ketara mengecil  

Baca juga >> Cara Licinkan Parut Jerawat Berlubang Seawal 13 hari 

Bagaimana nak dapatkan DAPATKAN SET RADIANT 5?

Boleh Whats app ‘ Nak RADIANT 5  ‘ ke no 012 9576172 (klik link ini untuk lebih pantas http://aziyanashaklee.wasap.my)

Kak Yana akan guide cara makan SET RADIANT 5 dengan betul untuk kulit yang lebih glowing

Untuk COD :

Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan, Kampung Padang, Taman Impian

Setiap pembelian dengan Kak Yana layak menerima
  • Konsultasi Percuma Secara Berterusan
  • Jadual pengambilan vitamin yang berkesan
  • Tips Kecantikan Exclusive

BERMINAT NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE BERSAMA KAMI DENGAN MODAL RENDAH? KLIK LINK INI

Tips Pilih Skincare Terbaik Untuk Masalah Kulit Jeragat
Cara Licinkan Parut Jerawat Berlubang Seawal 13 hari