Kulit yang makeup memang cantik. Tapi acu cuba buang makeup, segala noda kat muka terdedah. Ate, tak natural la gitu kan? Kita nak kulit yang cantik semulajadi. Tak makeup pun tetap licin, tetap berseri dan cantik. Kalau makeup, lagi vogue gitu.

Jadi macam mana nak cantikkan kulit secara semualajdi. Touch up light pun dah nampak cantik sangat. Suka kan kalau macam tu?

Lagi pun takkan nak hidup dengan makeup 24 jam. So kali ni, kak yana nak kongsi sahabat baik untuk kulit cantik. Uolls kena tau siapa bestfren kulit kita. Apa yang boleh bantu kulit kita cantik dari dalam dan menterjemahkannya di luar.

Uolls jangan tinggal 2 benda penting. Collagen dan Vitamin C.

Kenapa dengan 2 ni?

COLLAGEN 

Kolagen adalah protin yang terdapat dalam kulit, tulang, otot, saluran darah sistem pencernaan dan tendon. Ia bertindak macam gam yang ikat komponen lain dalam badan kita untuk bersama-sama kuatkan badan termasuklah kekuatan dan keanjalan kulit.

Jadi kolagen ni ada 2 fungsi utama

  • Meningkatkan keanjalan kulit untuk kulit lebih kuat dan kukuh
  • Mengekalkan kelembapan kulit untuk mengelakkan kedutan

Bila kita makin berusia, kolagen berkurangan tau dalam badan kita. Jadi kurang kolagen, akan kurang lah keanjalan kulit dan kelembapan kulit. Itu yang ada masalah kulit kering, kulit dah mula ada garis halus.

VITAMIN C

Best fren yang kedua adalah Vitamin C. Vitamin C memainkan peranan besar dalam menyenggara tubuh dan kulit

  • Bertindak sebagai antioksida
  • Melindungi dari sinar UV
  • Bertindak sebagai agen pengurangan pigmentasi
  • Berfungsi sebagai agen anti radang
  • Molekul penting dalam penghasilan kolagen

Vitamin C adalah vitamin larut air. Jadi kita perlukan setiap hari. Bila makan collagen, kena makan Vitamin C sekali. Video ni kak yana terangkan kenapa

Apa Collagen dan Vitamin C Terbaik Di Pasaran?

Sebagai pengguna yang sentiasa mencari yang terbaik dan semulajadi, tentunya kak yana pilih Collagen Powder dan Sustain Released Vitamin C dari Shaklee

Sudah bertahun kak yana consume 2 product ni. Sebelum ni tak berani nak consume mana-mana product Collagen sebab nak makan collagen takleh sembarangan. Kena tahu apa ciri penting collagen supaya kita makan collagen yang berkualiti. 

Begitu juga dengan Vitamin C sebab Vitamin C yang bagus adalah dalam bentuk sustain release supaya kita tak membazir.

Bagaimana nak dapatkan COLLAGEN POWDER dan VITAMIN C?

Boleh Whats app ‘ Nak Collagen & Vitamin C  ‘ ke no 012 9576172 (klik link ini untuk lebih pantas http://aziyanashaklee.wasap.my)

Kak Yana akan guide cara makan 2 ni untuk kulit yang lebih glowing.

Untuk COD :

Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan, Kampung Padang, Taman Impian

Setiap pembelian dengan Kak Yana layak menerima
  • Konsultasi Percuma Secara Berterusan
  • Jadual pengambilan vitamin yang berkesan
  • Tips Kesihatan Exclusive

BERMINAT NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE BERSAMA KAMI DENGAN MODAL RENDAH? KLIK LINK INI

Skincare Untuk Kecilkan Liang Pori Wajah, Pasti Berkesan
Kulit Menggerutu Berubah Licin. Apa Wanita Ini Buat?