Ada masalah luka lambat kering dan baik akibat kemalangan? Ada juga kes lepas operate kaki, masuk besi tapi luka pembedahan tak baik-baik. Lagi ngeri kalau ada infection, isi tak tumbuh dan luka berair. Macam mana cara nak bagi luka cepat kering dan cepat baik?

Kak yana kongsi dalam entry ni.

Luka perlu cepat baik sebab jika lambat kering atau lambat baik, ianya boleh meningkatkan risiko jangkitan kuman dan jadi lebih teruk. Kedua, luka yang lambat kering akan menyebabkan kesan parut yang susah nak hilang.

Cara Nak Cepat Baik Luka

Ada beberapa perkara penting yang perlu diberi perhatian terutama bila melibatkan luka yang besar seperti luka kemalangan.

  1. Penjagaan kebersihan diri dan persekitaran untuk elak jangkitan kuman
  2. Pengambilan nutrisi untuk menyokong pertumbuhan sel-sel baru dan menguatkan sistem imun untuk elak jangkitan
  3. Pastikan badan bebas dari penyakit seperti diabetes kerana luka boleh jadi merebak jika kawalan gula lemah

Tanda luka ada jangkitan adalah bila ada nanah atau cecair dari tempat luka dan luka membengkak tanda berlakunya keradangan. Kulit sekitar luka juga nampak merah dan rasa bertambah sakit.

credit pic :www.band-aidbrandfirstaid.com

Bila kemalangan, kawasan yang biasa terkena adalah kaki. Ada yang patah kaki, terpaksa masuk besi dan tak boleh nak berjalan serta bergerak.

Lagi ngeri jika isi di kawasan luka tersebut terbuka dan lambat tumbuh. Bila keadaan ini berlaku, potensi jangkitan akan tinggi. Ada vitamin yang sesuai untuk masalah macam ni.

VIVIX

Vivix membantu mempercepatkan baik luka dengan cara

  • Menghalang kerosakan sel
  • Memperbaiki kerosakan sel di peringkat DNA
  • Membekalkan tenaga kepada sel-sel yang lemah (generate mitkondria)
  • Melemahkan membran sel bakteria untuk elak jangkitan

ESP 

ESP pula adalah protin tumbuhan yang kaya dengan 9 asid amino perlu. Protin membantu membina semula sel-sel baru bagi menggantikan sel-sel yang lama. Jadi isi luka cepat tumbuh dan elak kesan parut yang tebal.

Esp juga memberi tenaga kepada badan.

Garlic Complex

Garlic Complex adalah antibiotik semulajadi yang membantu tingkatkan sistem imun dan halang jangkitan kuman dan bakteria. Garlic Complex mengandungi Allicin aktif di mana Allicin ini yang memberi kesan antibiotik semulajadi terbaik pada badan. Bagi luka yang berair dan bernanah, pastikan makan Garlic Complex.

Testimoni Luka Cepat Kering

Jadi bagaimana nak dapatkan vitamin Shaklee untuk bantu luka cepat baik dna kering dan elak jangkitan?

Nak buat pembelian, ada 2 cara

1. Boleh terus buat pembelian  di SINI 
2. Pembelian lebih jimat dengan menjadi ahli Shaklee. [cara daftar ahli shaklee dan dapat ahli percuma ] Hubungi Kak Yana untuk penjelasan lanjut mengenaiVitamin ini untuk membantu anda rasai kesihatan yang lebih baik. Untuk customer yang buat pembelian dengan Kak Yana, dapatkan FREE CONSULTATION mengenai cara pemakanan yang betul. InsyaaAllah bantu sebaik mungkin untuk customer dapat manfaat kesihatan secara optimum.

Shaklee Health Advisor
Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
Setiap pembelian dengan Kak Yana layak menerima
  • Konsultasi Percuma Secara Berterusan
  • Jadual pengambilan vitamin yang berkesan
  • Tips Kesihatan Exclusive

Radang Apendiks Sembuh, Luka Pembedahan Apendiks Cepat Baik
Cara Kecutkan Fibroid : Dari 7cm ke 3cm