” Kolestrol saya tinggi, dah check kat hospital..saya risau”

Ya kolestrol tinggi dalam badan boleh membawa kepada penyakit bahaya seperti tekanan darah tinggi, jantung dan strok. Angka kematian penyakit ini yang punca awalnya dari masalah kolestrol tinggi dalam darah makin meningkat tahun demi tahun.

Kolestrol ada 2 jenis, LDL dan HDL. LDL merujuk kepada kolestrol jahat dan sebaliknya untuk HDL.

LDL menempel di pembuluh darah dan menyebabkan saluran darah sempit. Pengaliran darah jadi tak lancar dan tersekat. Dan boleh jadi punca masalah serangan jantung. Dan risiko mati mengejut adalah sangat tinggi.

FAKTOR KOLESTROL TINGGI DALAM DARAH

Ada beberapa punca kenapa kolestrol boleh jadi tinggi dalam darah. Antaranya adalah

  • Tidak jaga makan. Makan makanan yang tinggi lemak
  • Masalah berat badan berlebihan. Walaupun orang kurus tidak semestinya koelstrol rendah tpai kebanyakan orang yang gemuk ada maslah kolestrol tinggi.
  • Faktor usia yang meningkat. Bila bertambah usia, pergerakan juga semakin perlahan kerana tenaga berkurang.
  • Jantina. Sebelum menopause, orang perempuan diaktakan mengalami kurang kolestrol berbanding lelaki. Tetapi lepas meopause, LDL boleh meningkat.
  • Stress. Stress boleh meningkatkan kolestrol.

CARA RENDAHKAN KOLESTROL TANPA BERGANTUNG PADA UBAT

Cara yang paling senang dan tidak memerlukan bajet adalah dengan mandi seawal jam 4 pagi, diteruskan dengan solat sunat sehingga waktu subuh, dan kemudian berjalan2 di sekitar rumah setelah solat subuh. Rasionalnya, dikatakan bahawa air sejuk yang meresap ke dalam badan oleh mengurangi lemak mengumpul.

Sebelum kak yana nk kongsi satu cerita seorang ibu yang bukan sahaja ada masalah kolestrol tinggi tapi juga ada tekanan darah tinggi, jemput tonton video cara turnkan kolestrol dalam darah


============================

Saya Wan Zainab bt Wan Muhammad. Saya ingin ceritakan Shaklee Effect ibu saya.
Emak saya mengalami masalah darah tinggi dan masalah ini sudah lama dialami beliau. Kesihatan beliau sering terganggu.
Emak saya seorang surirumah sepenuh masa dan mempunyai 11 orang anak. Sekarang adalah waktu rehat beliau, memandangkan anak2 sudah besar.
Beliau kerap demam, sakit kepala dan sakit-sakit badan.


Emak saya seorang yang anti kepada perubatan moden. Jika demam atau tak sihat, beliau akan ke perubatan alternatif.
Sehingga satu hari, beliau sangat sakit kepala walaupun dah ambil ubat perubatan alternatif.
Lalu, kami anak-anak menyuruh ibu ke klinik biasa berjumpa doktor.

Alangkah terperanjatnya, tekanan darah emak sangat tinggi. Doc bekalkan ubat darah tinggi. Kolestrol beliau juga tinggi.
Lalu saya sarankan emak amalkan Vivix disamping amalkan ubat yang doktor beri. Selepas 6 bulan, beliau buat ujian darah sekali lagi.
Alhamdulillah, result ujian darah emak sangat bagus. Bacaan kolestrol turun dan bacaan darah pun turun. Beliau mula amalkan makanan sihat dan jaga kesihatan sungguh-sungguh.

Selepas itu, beliau stop vivix. Sebab dah rasa lebih baik. Tapi beliau silap, bila buat ujian darah untuk next appoinment, result kolestrol naik semula. Walaupun dah makan makanan sihat, tapi ianya tak membantu.
Emak mahu amalkan vivix semula dan juga Pyhtocol ST untuk masalah kolestrol beliau. Alhamdulillah, sekarang dah 2 botol Vivix beliau amalkan. Emak semakin sihat dan tiada sakit kepala lagi.

Saya sangat bersyukur kerana emak kembali sihat. Terima Kasih Allah. Terima kasih Shaklee.

VITAMIN TURUNKAN KOLESTROL TERBUKTI BERKESAN

Cadangan vitamin untuk turunkan kolestrol iaitu VIVIX, OMEGA GUARD dan PHYTOCOL ST. 

VIVIX pula memberi perlindungan kepada sel dari tindakan radikal bebas dan pengoksidaan. Sebatian polyphenols membantu untuk merendahkan paras kolestrol jahat LDL. Polyphenol membantu mengurangkan kepekatan platelet di dalam darah dan memperbaiki fungsi sel di arteri. [sumber]

Satu kajian menunjukkan pengurangan paras  trigliserida dan VLDL (very low-density lipoprotein) untuk mereka yang obesiti. Rujuk kajian DI SINI 

VIvix bukan sahaja merendahkan paras kolestrol tetapi juga membantu melawan tekanan oksidatif yang disebabkan oleh radikal bebas, yang merupakan molekul yang boleh merosakkan sel-sel anda dan menyumbang kepada kanser dan penuaan. Ia juga sangat penting untuk kesihatan anda secara keseluruhan.

TESTIMONI KOLESTROL TURUN

Ada ramai yang mencuba set penurunan kolestrol ni dan ia memberikan kesan positif selain Puan Zainab di atas .

 

 

 

Kita sihat, insyaaAllah nak ibadah pun mudah..nak bekerja pun kuat tenaga. Bayangkan kalau tak jaga dan terkena serangan jantung, takkan nak ulang alik hospital ataupun IJN setiap bulan kan? Masa habis, tenaga habis duit pun mengalir lebih banyak. Kena sayang dan protect diri sendiri.

Bagaimana nak dapatkan Set Rendahkan Kolestrol ini?

Nak beli Vivix, ada 2 cara

1. Boleh terus buat pembelian vivix dan di SINI 
2. Pembelian lebih jimat dengan menjadi ahli Shaklee. Hubungi Kak Yana untuk penjelasan lanjut mengenai vvivix untuk membantu anda rasai kesihatan yang lebih baik dengan VIVIX. Untuk customer yang buat pembelian dengan Kak Yana, dapatkan FREE CONSULTATION mengenai cara pemakanan yang betul. InsyaaAllah bantu sebaik mungkin untuk customer dapat manfaat kesihatan secara optimum.

SHAKLEE Independent Distributor
Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
Setiap pembelian dengan Kak Yana layak menerima
  • Konsultasi Percuma Secara Berterusan
  • Jadual pengambilan vitamin yang berkesan
  • Tips Kesihatan Exclusive

BERMINAT NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE BERSAMA KAMI DENGAN MODAL RENDAH? KLIK LINK INI

Cara Hilangkan Gout Tanpa Kena Cucuk Ubat Mahal
Rawat Sakit Lutut Warga Emas Tanpa Injection