Pernah dengar Resveratrol? Kat Malaysia mungkin tak glemer tapi kat negara luar Resveratrol ni mendapat perhatian dan tumpuan para saintis dek kerana kelebihannya yang sangat banyak untuk kesihatan. Beribu-ribu kajian dibuat berasaskan Resveratrol. Apakah Resveratrol? Resveratrol ni sebenarnya ada di Malaysia. Dan satu-satunya product yang mengandungi Resveratrol di Malaysia adalah product yang dihasilkan oleh syarikat Shaklee iaiti VIVIX.

Kak Yana penggemar Vivix. Hari-hari mesti mau amik. Resveratrol membantu kak Yana untuk rasa bertenaga dan sihat. Resveratrol dikaji oleh penyelidik saintifik sejak tahun 1990an sebagai anti penuaan, anti inflamasi dan anti kanser.

[KELEBIHAN RESVERATROL] 

Jom tengok kelebihan Resveratrol yang telah dibuktikan melalui kajian secara saintifik. Kelebihan-kelebihan ini juga membuktikan bahawa kenapa setiap rumah perlu ada sebotol VIVIX.

1) Kajian Saitifik #1: Resveratrol adalah Anti-Penuaan 

Resveratrol berkesan dalam menghalang atau menterbalikkan beberapa kesan penuaan seperti osteoporosis, sarcopenia, proses penurunan mental seperti Alzheimer.

2) Kajian Saintifik #2: Resveratrol adalah Neuroprotective

Resveratrol muncul untuk mengurangkan sawan dan ketoksikan saraf hippocampal dalam model haiwan (dengan menyekat isyarat reseptor kainate) – Bukti Kajian

Resveratrol bertindak ke atas sel-sel glial yang terlibat dalam penghantaran maklumat dan ia telah diperhatikan mampu meningkatkan pengambilan glutamat ke dalam sel-sel glial (Bukti Kajian).

Resveratrol mendorong enzim antioksidan, heme-oxygenase 1, yang dikaitkan dengan neuroprotection (Bukti Kajian)

Suplemen Resveratrol yang diambil sepanjang hayat boleh meningkatkan jangka hayat dan melambatkan penanda bio Alzheimer (dengan mencegah beta-amiloid dan protein pengagregatan) (Bukti Kajian).

Resveratrol meningkatkan IGF-1 di pusat memori (hippocampus) otak (Bukti Kajian), yang meningkatkan ingatan.

3) Kajian Saintifk #3: Resveratrol Menyumbang kepada Kesihatan Jantung

Resveratrol telah ditunjukkan untuk mengurangkan tekanan bagi mereka yang berisiko mendapat penyakit jantung (Bukti Kajian).

Resveratrol membantu kesihatan jantung dengan menghalang NADPH (in vitro) dan dengan mendorong eNOS (Bukti Kajian).

Resveratrol adalah anti-atherogenic (mengurangkan pembentukan plak dalam arteri) (Bukti Kajian).

4) Kajian Saitifik #4: Resveratrol Mengawal Keseimbangan Gula dalam darah 

Resveratrol telah ditunjukkan membantu meningkatkan sensitiviti insulin pada orang gemuk (150 mg setiap hari) (Bukti Kajian) dan oleh itu membantu dengan metabolisme glukosa.

Resveratrol boleh berguna dalam mencegah dan merawat diabetes (Bukti Kajian)

5) Kajian Saintifik #5: Resveratrol Memerangi Obesiti

Resveratrol boleh menyebabkan kematian sel-sel lemak (Bukti Kajian).

Resveratrol boleh mendapat manfaat penurunan berat badan dengan menghalang asid lemak synthase, lipoprotein lipase dan lipase hormon sensitif (Bukti Kajian).

Resveratrol meningkatkan fungsi mitokondria (melalui SIRT1 pengaktifan PGC 1alpha) (Bukti Kajian), yang boleh meningkatkan metabolisme.

6) Kajian Saintifik #6: Resveratrol Membantu Meningkatkan Kesihatan Tulang 

Resveratrol meningkatkan sel-sel tulang dengan mengarahkan sel-sel stem daripada menjadi sel-sel lemak (Bukti Kajian), yang boleh meningkatkan kesihatan tulang.

Resveratrol synergizes dengan Vitamin D untuk kesihatan tulang (Bukti Kajian).

7) Kajian Saintifik #7: Resveratrol Menghalang Kanser

Resveratrol melindungi daripada kanser hati (in vitro) (Bukti Kajian) dan dikaji untuk kegunaan dalam pencegahan metastasis hati pada manusia (Bukti Kajian).

Ia telah menunjukkan kesan positif pada kanser kulit apabila digunakan pada permukaan badan tikus (Bukti Kajian).

Resveratrol adalah berkesan terhadap kanser esophageal apabila diberi secara oral pada tikus (Bukti Kajian).

Resveratrol boleh digunakan untuk mencegah dan merawat kanser payudara (Bukti Kajian).

Resveratrol menghalang pertumbuhan sel-sel Leukemia (Bukti Kajian).

8) Kajian Saintifik #8: Resveratrol Membantu Dengan Hati Kesihatan

Dalam model haiwan, resveratrol boleh membantu keadaan di mana aliran hempedu terhalang dengan menghalang MMP-2 dan MMP-9. (Bukti Kajian)

Resveratrol menghalang dan memperbaiki Penyakit Lemak di Hati Non-Alkohol (NAFLD) (BUkti Kajian)

Ia menghalang kerosakan hati dalam sepsis (Bukti Kajian).

9) Kajian Saintifik #9: Resveratrol Membantu Pertumbuhan Otot

Resveratrol mempunyai kesan positif ke atas pertumbuhan otot (Bukti Kajian).

Suplemen Resveratrol meningkatkan prestasi aerobik (Bukti Kajian).

10) Kajian Saintifik #10: Resveratrol Melindungi Terhadap Sinaran

Resveratrol mempunyai kesan anti-radiasi yang baik (pada kepekatan 100 dan 300 mg / Kg) (Bukti Kajian).

11) Kajian Saintifik #11: Resveratrol Mencegah Kehilangan Pendengaran

Resveratrol mempunyai kesan perlindungan ke atas kehilangan pendengaran akibat bunyi bising (Bukti Kajian).

Resveratrol juga mencegah keracunan telinga disebabkan oleh cisplatin (ejen chemotherapeutic digunakan untuk merawat kanser) (Bukti Kajian).

12) Kajian Saintifik #12: Hormon Resveratrol Meningkatkan Seks

Dos Resveratrol yang tinggi  boleh meningkatkan Testosteron.

Resveratrol boleh bertindak sebagai agonis Estrogen atau Estrogen antagonis (Bukti Kajian).

13) Kajian Saintifik #13: Resveratrol untuk Rawatan Jerawat

Gel resveratrol menunjukkan hasil yang positif dalam rawatan jerawat pada manusia (Bukti Kajian)

14) Kajian Saintifik #14: Resveratrol Membantu Melawan Jangkitan

Resveratrol menghalang jangkitan virus herpes itik, angsa dan lain-lain (Bukti Kajian).

Resveratrol menghalang virus Influenza (Bukti Kajian).

Resveratrol telah ditunjukkan untuk menghalang aktiviti virus Epstein-Barr(Bukti Kajian).

Resveratrol telah ditunjukkan untuk menghalang Herpes simplex virus-1 dan Herpes simplex virus-2 (HSV-1 dan HSV-2) (Bukti Kajian).

15) Kajian Saintifik #15: Resveratrol bertindak sebagai anti kulat 

Resveratrol menunjukkan aktiviti anti-kulat terhadap Candida albicans (Bukti Kajian).

Resveratrol menunjukkan aktiviti antibakteria terhadap E.Coli (Bukti Kajian).

Resveratrol menghalang pertumbuhan jerawat Propionibacterium, bakteria yang menyebabkan jerawat (Bukti Kajian).

16) Kajian Saintifik #16: Resveratrol Meningkatkan Kepekaan kepada Vitamin D

Resveratrol dan SIRT1 membuat anda lebih sensitif kepada vitamin D (Bukti Kajian)

Haa amacam? Ini baru picisan daripada ribuan kajian mengenai kelebihan Resveratrol. Sebab tu Kak Yana kata setiap rumah wajib ada satu VIVIX. Nak ada lebih lagi bagus. Ibu satu ayah satu, 1 lagi standby. Jangan risau, beli VIVIX untung. Lebih-lebih lagi kalau beli 2 botol dan ke atas. Sebab di samping makan, dapat semula pulangan dalam bentuk wang. Makan 2 botol, dapat pulangan RM38. Makan 4 botol, lagi banyak pulangan. Kalau share kebaikan VIVIX pada orang lain, eh lagi banyak pulangan dapat. Rupanya VIVIX ni boleh beri kesihatan, bleh juga beri duit ek.

Of coz!

Ok kak yana dah bagi bukti kukuh kebaikan Resveratrol. Sekarang nak story pula, dalam VIVIX bukan setakat resveratrol. Tapi ditambah lagi dengan 15 blended polyphenol yang memberikan kelebihan 10x lebih hebat dari resveratrol sahaja. 10x ganda tuh. Kalau 16 kajian saintifik tadi hanya kaji pasal resveratrol, haa sekarang kebaikan dari 16 kajian tadi ditambah baik 10x ganda. Lebih hebat bukan?

Itulah yang ada dalam sebotol VIVIX 150ml. Kecik-kecik cili padi orang kata. Walaupun kecik tapi sangat berbisa sengatannya. 1 botol tetapi tengok, berapa banyak benefit yang kita dapat. Kak Yana ada kongsikan maca-macam effect kesan dari minum VIVIX ni. Boleh baca di blog kak yana ni ya.

Itulah sebabnya kenapa mereka yang consume VIVIX sangat cinta dan sukakannya sehingga menjadi pilihan no 1 di antara banyak-banyak product yang lain (top selling product)

Kak Yana nak ulang berkali-kali ni

VIVIX is the best, nothing comes second

VIVIX is the best, nothing comes second

VIVIX is the best, nothing comes second

Cara Order VIVIX :

Nak beli Vivix, ada 2 cara

1. Boleh terus buat pembelian vivix dan di SINI 
2. Pembelian lebih jimat dengan menjadi ahli Shaklee. Hubungi Kak Yana untuk penjelasan lanjut mengenai vvivix untuk membantu anda rasai kesihatan yang lebih baik dengan VIVIX. Untuk customer yang buat pembelian dengan Kak Yana, dapatkan FREE CONSULTATION mengenai cara pemakanan yang betul. InsyaaAllah bantu sebaik mungkin untuk customer dapat manfaat kesihatan secara optimum.

SHAKLEE Independent Distributor
Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
Cara Hilangkan Parut Jerawat Berkawah dan Hitam
VIVIX : Product Paling Laris dijual di Pasaran Malaysia