Pada mulanya ubat dari farmasi menjadi pilihan untuk masalah jerawat batu di wajah. Tapi kecewa dengan hasilnya, Shahida nekad untuk cuba alternatif lain bagi mengatasi masalah jerawat batu di wajahnya.

Oowh ya Kak yana pernah dapat customer yang ada masalah jerawat kronik sampai terpaksa makan antibiotik. Selamatkah antibiotik? Ada pernah terbaca, kesannya boleh mengganggu proses pencernaan dan menimbulkan reaksi alergi.

Nak hilang Jerawat Secara Total? Tonton video ini dahulu

Anda akan menyesal jika skip tonton video ni 🙂

Sebenarnya ramai yang tak tahu ada cara yang lebih selamat dan lebih sihat untuk merawat jerawat batu. Kisah kali ni Kak Yana nak kongsi confession dari Shahida bagaimana beliau merawat masalah jerawat dan resdung yang dialaminya.

Jom ikuti kisah beliau..

Nama saya Norshahida Mamat dan berusia 23 tahun. Saya berasal daripada Terengganu dan masih lagi bergelar pelajar di sebuah kolej swasta.
.
Sebelum ini, saya menghadapi masalah resdung dan jerawat yang amat dahsyat sehingga mengganggu banyak tumpuan saya terhadap rutin harian. Setiap pagi, saya pasti akan mengalami masalah bersin yang teruk sehinggakan nak kelas pun saya rasa tak selesa.
.
Belum lagi bab jerawat yang penuh di wajah sehinggakan saya rasa malu dan seolah rasa rendah diri. Lagi-lagi bila time datang bulan.. bertambah meriah jerawat di wajah saya ni! Masalah resdung ini bukan sahaja membuat bahagian hidung dan seluruh wajah saya menjadi gatal-gatal, malahan ada masanya sehingga tahap saya sakit kepala. Keadaan ini amat mengganggu situasi saya sebagai seorang pelajar kolej.
[KESAN UBAT FARMASI HANYA SEMENTARA]
.
Pada ketika itu, rawatan yang saya mampu dan tahu hanyalah bergantung dengan ubat-ubatan yang dapatkan daripada farmasi. Memang berkesan namun hanyalah sementara. Namun, jika saya stop aje makan ubat terus simptom-simptom tadi datang balik.
Akhirnya, mimpi ngeri saya mula tiba ke penghujungnya apabila saya bertemu dengan produk Shaklee di Facebook upline saya, Mami Ayu Adyani.
.
Setelah menceritakan masalah yang saya hadapi serta sessi konsultasi bersama beliau; saya disyorkan untuk mengambil Vivix sebagai permulaan dengan sukatan satu pada waktu pagi dan satu sudu pada waktu malam. Selain itu, saya turut mengambil produk Shaklee yang lain iaitu kolagen, Alfalfa Complex, Vitamin C, Omega Guard dan ESP; dan masih mengamalkannya sampai hari ini.
.
[SETELAH SABAR HADAPI KRISIS PEMULIHAN]

Kesannya pada peringkat awal tidaklah seperti yang semua orang yang mengalami masalah seperti saya harapkan. Saya mengalami krisis pemulihan selama hampir 2 bulan lamanya. Saya kerap mengantuk dan keletihan, semakin kerap bersin dan paling saya tak suka, makin banyak pula jerawat yang keluar. Namun, sebab saya dah aware mengenai hal ini semasa sessi konsultasi, maka saya teruskan pengambilan suplemen Shaklee secara konsisten.
.

Alhamdulillah.. berkat istiqomah dan sabar mengamalkan suplemen Shaklee seperti yang diajar oleh upline saya, dalam masa lebih kurang 9 bulan .. masalah resdung saya lama-kelamaan kian berkurangan dan beransur pulih. Tiada lagi masalah bersin di waktu pagi dan paling best, jerawat di muka kian berkurangan! Malahan, kalau ada pun cepat kecut.
.
Saranan saya untuk anda semua di luar sana, cubalah produk Shaklee kerana suplemen Shaklee adalah semulajadi, tidak mengandungi bahan kimia merbahaya dan setiap satu produk telah menjalani ujian klinikal. Saya juga syorkan anda buat juga research tentang produk Shaklee yang sesuai dengan anda di samping mendapatkan konsultasi daripada SID yang boleh guide anda sehingga mendapat hasil yang diinginkan.
.
Juga, jangan lupa untuk sabar dan konsisten amalkan produk Shaklee ini. Sememangnya saya sangat berpuas hati dengan produk Shaklee dan konsultasi yang diberi oleh upline saya. Inilah Shaklee Effect saya!
Nak lagi testimoni?
[RESVERATROL MENGHALANG PEMBENTUKAN JERAWAT]
VIVIX adalah tonik yang mempunyai sebatian Resveratrol dan gabungan polyphenol dengan kuasa antioksidan 10x ganda berbanding resveratrol sahaja. Nak tau kenapa VIVIX berjaya menghapuskan jerawat degil di wajah?
Kajian menunjukkan resveratrol menghalang pertumbuhan jerawat dengan cara melemahkan membran sel bakteria. Jadi jangka hayat bakteria jadi pendek dan menghalang pembiakan bakteria yang jadi penyebab kepada jerawat.
Jadi VIVIX itu sendiri boleh bertindak sebagai antibakteria. Tak perlu sampai tahap nak makan antibiotik.
.
[RESVERATROL 90% LEBIH BERKESAN DARI PIL PENGHILANG JERAWAT]
.
Dek kerana kehebatan resveratrol dan gabungan polyphenol dalam VIVIX, ianya memberikan potensi keberkesanan yang jauh lebih baik dan lebih selamat dari pil-pil penghilang jerawat.
Sebabnya,
(1) Resveratrol juga bertindak sebagai anti inflamasi. Jerawat yang kronik menunjukkan berlakunya keradangan kulit. Terutama yang kulit merah-merah macam dek kerana jerawat.
(2) Resveratrol menghalang tekanan oksidatif yang menyebabkan kerosakan sel. Sel kulit yang rosak memang kompem la kulit wajah takkan cantik.
Dan Kak Yana ada cara yang paling advance untuk hapuskan jerawat degil dengan VIVIX. Haa nak tahu apa dia, kena lah dapatkan VIVIX dari Kak Yana.
CARA ORDER VIVIX untuk masalah Jerawat kronik: 

Nak beli Vivix, ada 2 cara

1. Boleh terus buat pembelian vivix dan di SINI 
2. Pembelian lebih jimat dengan menjadi ahli Shaklee. Hubungi Kak Yana untuk penjelasan lanjut mengenai vvivix untuk membantu anda rasai kesihatan yang lebih baik dengan VIVIX. Untuk customer yang buat pembelian dengan Kak Yana, dapatkan FREE CONSULTATION mengenai cara pemakanan yang betul. InsyaaAllah bantu sebaik mungkin untuk customer dapat manfaat kesihatan secara optimum.

SHAKLEE Independent Distributor
Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com